Szlovák nő kuporgott a Golf csomagtartójában, a letenyei határrendészek fülön csípték

facebook megosztás

A Letenye Autópálya Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy szlovák férfi Volkswagen Golf típusú személyautójával 2020. szeptember 30-án 17 óra 52 perckor. A járműben látszólag egyedül foglalt helyet, de a határrendészek a jármű átvizsgálása során, annak csomagtartójában egy többszörösen összehajtogatott szúnyoghálóval letakart nőt találtak összekuporodva. A potyautas úti okmánnyal, vagy egyéb, személyazonosításra alkalmas okmánnyal nem rendelkezett, elmondása alapján szlovák állampolgárságú, de magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudta.

Az eddig rendelkezésre álló információk alapján az elfogott férfi embercsempészéssel gyanúsítható. A rendőrök a két személyt elfogták és előállították őket, elszámoltatásuk folyamatban van. Az elsődleges intézkedések során az autó utasának személyazonosságát az egyenruhások megállapították.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – hívja fel a figyelmet a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Borítókép és fotó: police.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.