Szüreti felvonulás Alsórajkon

facebook megosztás

Hagyományőrző felvonulással ünnepelték a szüretet Alsórajkon. A program célja évről-évre az, hogy megismertessék a község szüreti szokásait a fiatalokkal.

Lovaskocsin, traktoron és utánfutón indultak el a felvonulók Alsórajkon. A programot 2016 óta a Kisfaludi Stróbl Zsigmond Kulturális és Hagyományőrző Egyesület szervezi meg a község önkormányzatának a hozzájárulásával. Az esemény célja, hogy a település hagyományait a fiataloknak is átadják és minél több embert megmozgassanak azért, hogy együtt töltsék a napot. A résztvevők énekelve vonultak végig Alsórajkon és a különböző megállóhelyeken verseket szavaltak. A helyi lakosok pedig házi készítésű süteményekkel és borokkal várták a vidám csapatot.

Hagyományos öltözetben próbálunk megjelenni, különféle kötényekben, szoknyákban, a fiúk pedig arató ingekben. Azért jönnek el a fiatalok is, mert egy összetartó csapat, társaság vagyunk. Nagyon jó látni, hogy lehet rájuk számítani és mindig jönnek a programokra. Ez a szüreti esemény a többihez képest valamiért még nagyobb hangsúlyt kap, ennek a titkát én sem tudom – árulta el Neuhold-Marton Nóra, Alsórajk polgármestere.

K.V.

(Borítókép: KanizsaTV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.