Történetek a könyvtárból

facebook megosztás


(Fotó: Horváth Zoltán)

Örökség részévé is váltak és külföldről, egy kávézó asztalán megtalált könyvet is kaptak már vissza a Halis István Városi Könyvtár dolgozói. Érdekes és váratlan fordulatokról számoltak be Híradónknak a városi bibliotéka könyvtárosai.

Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója egy különleges esetről számolt be azzal, hogy miképp örökölte meg az intézményük a 19. századi A magyar nemzet története című kilenc kötetes sorozatot.

- A város egy jeles polgára még be is hívott a lakásába, hogy miután ő meghal, akkor ezt a bizonyos könyvet a könyvtárnak szeretné adni. Ezután én erről el is feledkeztem, mígnem jött egy közjegyzői értesítés, hogy jelenjek meg, mert hagyatéki tárgyaláson kell részt vennem. Nem értettem a dolgot és kiderült, hogy egy könyvsorozatról volt szó, amire oda volt írva a nevem és, hogy nekem ajándékozza a könyvet. Tudtam, hogy ez nem feltétlenül nekem szól, hanem inkább a könyvtárnak – mesélte Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.


(Fotó: Horváth Zoltán)

Berg Judit Két kis dinó Budapesten című kötete egészen egy külföldi kávézóból jutott vissza sikeresen a kanizsai bibliotékába.

- Egy gyerekkönyvet visszaküldtek hozzánk egy kedves kis levéllel mellékelve. Valaki külföldön egy kávézó asztalán találta meg ezt a könyvet. Elhozta onnan, és amikor látta, hogy könyvtári, akkor bevitte Budapesten egy könyvtárba és a pesti kollegák pedig visszaküldték, elég nagy meglepetés volt ez nekünk – árulta el W Kovács Ágnes, a  Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa.

A könyvtárosok azt is elmondták, hogy az olvasók egyre több dolgot hagynak benne a könyvekben, könyvjelzőkből például egy egész gyűjteményük van.

 

K.V.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.