Újabb értékes három pont

Pápán játszotta újabb NB III-as bajnoki labdarúgó-mérkőzését az FC Nagykanizsa együttese és jó játékával vasárnap este el is hozta a három pontot a Veszprém megyei városból.

Pápai Perutz FC (12.) - FC Nagykanizsa (9.) 1-2 (0-1)

Pápa, 150 néző. Vezette: Bana (Perák, Páhoki). G.: Hanzl (60. - 11-esből), illetve Szabó P. (18. - 11-esből), Péntek (87.). Kiállítva: Császár (17.) illetve Kovács Gy. (93.)

Nagykanizsa: Borsi - Horváth B., Papp Sz., Major, Nagy B. (Bagó, 68.) - Kretz - Szegleti, Szabó P. (Lőrincz, 60.), Béli M. - Török M. (Kovács Gy., 60.), Vass Gy. (Péntek, 85.). Vezetőedző: Koller Zoltán.


Péntek Adrián (piros-fehér-kék szerelésben) Pápán győztes gólt szerzett

Fotó: Polgár László

A forduló előtti tabellaszomszédok labdarúgó-meccsén nem kezdtek rosszul a vendégek, a hazaiak játékára jól reagáltak, mi több a 18. percben egy büntetőterületen belüli szabálytalanságot követően a vendégek tizenegyeshez jutottak. Emellett a Pápa játékosát, Császár Attilát kiállították a 11-est pedig Szabó Patrik váltotta gólra. Innentől nagyon "egyszerű" volt a feladat, az emberhátrányban rohamozó pápaiakat megfékezni, miközben a Veszprém megyeiek sem mehettek fejetlenül előre tíz játékossal a pályán. A 60. percben mégis összejött a vendéglátók egyenlítése - büntetőből... Nem állt le azonban a Kanizsa és a 87. percben Péntek Adrián kilőtte a jobb alsó sarkot. Ugyan jött még egy kanizsai kiállítás, de a dél-zalaiak megszerezték az értékes három pontot.

- Kemény mérkőzésen vagyunk túl egy roppant jó ellenféllel szemben – kezdte értékelését Koller Zoltán, a kanizsaiak szakvezetője. A pápaiak erősségére vall, hogy megfogyatkozásuk után is nagy erőpróba elé állítottak minket. Ennek fényében gratulálok csapatomnak, nagy tettet vittek véghez!

P.L.