Ünnepi koncert a Felsőtemplomban

facebook megosztás

Ünnepi és jubileumi lemezbemutató koncertet adott csütörtök este Nagykanizsa Város Vegyeskara. A Felsőtemplomban tartott hangversenyen a kórus legújabb lemezén szereplő dalokat is meghallgathatták az érdeklődők.

A koncert kezdése előtt Balogh László, Nagykanizsa polgármestere mondott köszönetet a vegyeskar munkásságáért, majd egy díszoklevelet adott át Cseke József karnagynak. – Ez a dal és ének szólaljon meg önökben. A szabadság, a szabad lélek dalaként, melyet a 45 éves városi vegyeskarunk közössége pendít meg bennünk, felidézve méltó hőseink lelkületét és tettét. Énekszóval a szellem nyelvén szólva emlékezzünk ma ’56-ra, a diákokra, a munkásokra, az asszonyokra– nyilatkozta Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

A fellépést eredetileg márciusra tervezték, a vegyeskórus akkor mutatta volna be Üzenet című új lemezét. A CD-n 70 percnyi, 22 számból álló olasz madrigálok szólalnak meg, valamint angol, magyar, orosz, német, olasz és lengyel szerzők művei is felcsendülnek.


Balogh László, Nagykanizsa polgármestere átadja a díszoklevelet Cseke József karnagynak

– Ez egy nagyon komplex évforduló, mert a CD-bemutatást összekötjük a kórusunk alakulásának 45 éves évfordulójával. 1975-ben alapította meg a kórust Poszaveczné Arany Ida alapító karnagyunk. Azóta töretlenül, folyamatosan működünk 1997 óta, mint Nagykanizsa Város Vegyeskara – árulta el Kálovics Ferenc, a Cantare 97 Alapítvány elnöke.

A kórustagok elárulták: sokan nem tudtak részt venni a hangversenyen. A próbákon igyekeztek minél többször megjelenni, és bár a vírushelyzet nem könnyítette meg feladatukat, így is nagy sikert aratott a jubileumi fellépésük.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.