Változik a menetrend a hosszú hétvégén

facebook megosztás

Az ünnep és a háromnapos munkaszünet miatt változik a közlekedési rend. Október 22-én pénteki, 23-án szombati, 24-én ünnepnapi, 25-én a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok - értesültünk a MÁVINFORM-tól.

A vasúttársaság a forgalmasabb vonalakon – a lehetőségekhez képest – több kocsival indítja az InterCity vonatokat. A felkészülés és a megnövelt kapacitások ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelnek az InterCity-k, ezért érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket. Az InterCity-ken kívül a gyors-, sebes- illetve személyvonatokat is választhatják az utasok.

Érdemes a csúcsidőn kívüli – a menetrendi keresőben @ jellel jelölt – járatok között is keresgélni. Az általában alacsonyabb kihasználtságú, csúcsidőn kívül közlekedő járatokkal ugyanis 20 százalékos kedvezménnyel lehet utazni, amennyiben legalább 100 kilométer távolságra online vásárolt e-vonatjeggyel veszik igénybe. A nagyarányú kedvezménnyel a Budapest–Szombathely/Zalaegerszeg, Budapest–Tapolca, Budapest–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa/Keszthely, Budapest–Pécs, Budapest–Eger/Sátoraljaújhely, Budapest–Záhony, Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza és Budapest–Szeged viszonylatokon legalább 100 kilométer távolságra közlekedő, @ jellel jelölt vonatok utasai élhetnek.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy használják a jegyértékesítő automatákat 5 százalékos kedvezménnyel, az okostelefonokra letölthető MÁV applikációt 10 százalékos kedvezménnyel, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás vagy a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható (szintén 10 százalékkal olcsóbb) e-vonatjegyet.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 22-én 10:00-tól október 25-én éjfélig vehetik igénybe.

Továbbra is arra kérjük utasainkat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék el, a maszk használata nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik.

MÁVINFORM

(Kép: MÁV-CSOPORT)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.