Vasutas kertbarátok egymás közt – Terítéken a gyógynövények és kerti tapasztalatok

facebook megosztás

Gyógynövényekről és kerti tapasztalataikról folytatott eszmecserét a VOKE Vasutas Kert és Természetbarát Klub közössége kedd délután. A rögtönzött összejövetelt a VOKE Kodály Zoltán Művelődési házban tartották a tagok.   

A kertbarátok saját portáikon termett növényekből és gyógynövényekből készítik a finomabbnál finomabb teákat, melyeket számtalan célra használnak. Erre a beszélgetésre többféle itallal is készültek a tagok. 

– Most hoztunk megfázás elleni teát, immunerősítő teát és egy általános élvezeti teát. Ezeket mi állítjuk össze a saját fűszernövényeinkből – mondta el Halasiné Sziva Marianna.

A kötetlen délutáni beszélgetés alatt megvitatták tapasztalataikat és új információkkal és ötletekkel is gazdagodtak a jelenlévők. Valamint jövőbeli terveiket is megosztották egymással. Azt mondják, hogy az így megszerzett tudás sokszor többet ér, mint amikor kevésbé gyakorlatias szakmai előadást hallgatnak. 

– Ez egy közönséges, egyszerű összejövetel, amit mi kertbarátok általában szeretünk és szoktunk tartani, mert valahogy jobban kedveljük az egymás közötti társalgást, mint esetleg a professzionális előadásokat. A tapasztalatainkat osztjuk meg egymással a kiskertekben tapasztalt dolgokat és tervezgetünk. Közösen, együtt, hogyan folytassuk tovább. Közös programokat tervezünk – fűzte hozzá Kovács Gyula, a Vasutas Kert és Természetbarát Klub szervezője.

A klubtagok elárulták, hogy teáikat tisztán isszák, ami annyit jelent, hogy nem ízesítenek cukorral egyetlen főzetet sem, inkább egy kis mézzel teszik édesebbé a teákat, vagy csak egy jó adag citromlével hozzák ki az ital zamatát.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.