Volánbusz: biztonságosabb telefonon megvenni a buszjegyét, bérletét

facebook megosztás

A koronavírus második hulláma miatt a Volánbusz azt javasolja az utasoknak, hogy válasszák a készpénzmentes jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket, a Közlekedési Mobiljegy applikációban és a társalkalmazásokban továbbra is 5 százalékos kedvezmény jár a helyközi menetjegyekre és a kiegészítő jegyekre.    

A Volánbusz az MTI-nek küldött közleményében egyebek közt arra hívja fel a figyelmet, hogy átszállásos utazás esetén ne 1 darab menetjegyet vásároljanak, hanem külön-külön az adott útszakaszoknak megfelelő övezetű jegyeket, az egyes szakaszok kilométereit pedig ne vonják össze.    

Kiemelték, a teljes árú mobilbérletek csak bérletigazolvánnyal, a kiemelten kedvezményes mobilbérletek pedig csak viszonylatigazolással érvényesek.    

A Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban az érvényesítés online történik, a jegyet az applikáció nem menti le a telefonra, ezért azt kérik, hogy az utazás előtt az utasok győződjenek meg róla, van-e adatforgalmuk, telefonjuk töltöttsége megfelelő-e.    

A Közlekedési Mobiljegy applikációban a helyközi menetjegyek, kiegészítő jegyek és bérletek mellett több olyan településre is kaphatók jegyek és bérletek, ahol a helyi személyszállítási szolgáltatást a Volánbusz biztosítja - írja közleményében a Volánbusz.

MTI

(Borítókép: simple.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.