Zónázva meccselhetnek

facebook megosztás

Labdarúgó MOL Magyar Kupa-mérkőzés következik szerdán Nagykanizsán is, hiszen az FC Nagykanizsa NB III-as együttese a legjobb 64 között a másodosztályú Debreceni EAC legénységét látja vendégül 12.30 órától a Bányász-pályán.

A futball MK főtáblás köre az utóbbi években már nem olyan "nagy szám" a kanizsai klub háza táján, a mostani időszak viszont amilyen protokoll-tevékenységeket von maga után, az egyáltalán nem mindennapi.


Lőrincz Bence 2017 óta rendszeres résztvevője kanizsai labdarúgó csapatával a Magyar Kupa főtáblás küzdelmeinek, de aligha gondolta volna, hogy mára milyen komoly protokoll előírásoknak kell majd megfelelniük

Fotó: Polgár László

- A helyzet a következő, a találkozó apropóján egy különleges sportzóna kialakítását követeli meg tőlünk a szövetség – fogalmazott Németh Ferenc, az FC Nagykanizsa technikai vezetője. - Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag egy olyan hermetikusan lezárt területet hozunk létre, melyen belül kizárólag csak a két csapat tagjai, az egyesületek szűk technikai személyzete, valamint a mérkőzés játékvezetői részlege és ellenőri része mozoghat.

Természetesen mindezt úgy próbálják megoldani, hogy a szurkolók komfortérzetét az elmondottak semmilyen mértékben se befolyásolják. A bérletek érvényesek, a jegyárak a bajnokikhoz mérten ugyanazok lesznek. Ami a csapatot illeti, soraiban a vírustesztet (az NB II-es ellenfél okán kötelezően) elvégzik, elvégezték, remélhetőleg az eredmények sem okoznak semmiféle fennakadást a kupamérkőzéssel kapcsolatban.

Amit a DEAC-ról előzetesen tudni érdemes: az NB II sereghajtója, s a szakmai munka irányítását a legutóbbi, hétvégi forduló előtt vette át a debreceni labdarúgás egyik legendája, Sándor Tamás. Egyelőre azonban ő sem tudott segíteni, hiszen a Csákvártól kaptak ki 2-1-re hazai környezetben az "egyetemisták". Próbáltak a helyszínen is változtatni, mivel nem a Nagyerdei Stadionban mérkőztek, hanem az Egyetemi Sporttelepen, de ez sem segített. A kanizsai szurkolók csak remélni tudják, hogy az Olajbányász-stadion sem hoz a hajdúsági ellenfélnek szerencsét.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.