A félidőig alakult jól

facebook megosztás

A hétközi Magyar Kupa-mérkőzés után jó ideig karakteresen, majd a második félidőben már gyengébben teljesítve kapott ki az FC Nagykanizsa a Lipót Pékség SE otthonában 4-2-re a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában.

Lipót Pékség SE (3.) – FC Nagykanizsa (7.) 4-2 (1-1)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 16. forduló. Lipót, 150 néző. Vezette: Gáspár A. (Szalai D., Baráth N.). G.: Szabó L. (20., 53.), Winkler (66.), Kószás (92.), illetve Varga T. (29. - öngól), Péntek (90.)

Nagykanizsa: Borsi – Bagó (Szabó P., 69.), Papp Sz., Major, Nagy B. - Szegleti, Kretz (Péntek, 75.), Béli M. - Ekker, Török (Kovács Gy., 58.), Vass Gy. (Vlasics, 69.). Vezetőedző: Koller Zoltán.


Péntek Adrián (piros-fehér-kék szerelésben) immár öt gólnál jár a bajnokságban

Fotó: Polgár László

Nem kezdett rosszul Lipóton játéka határozottságát tekintve a Kanizsa, a hazaiak vezető gólja is inkább olyan szegmensnek tekinthető, melyre készülni lehet, de bármikor villanhat: ez pedig az, hogy a szlovákiai Szabó Lukas ezen a szinten remek labdarúgó, így szép távoli lövése utat is talált a vendégek hálójába. Erre a 29. percben érkezett a kanizsaiak válasza, melynek nyomán Béli Milán egy szabadrúgást úgy húzott a jobb oldalról a rövid sarok felé, hogy abba a lipóti Varga Tamás belepiszkálva a labdát a bal alsó sarokba juttatta. Szünet után érezhetően kissé fokozta a tempót a Lipót és ismét Szabó tudott eredményes lenni, aztán Winkler András találata egy valóban kijátszott szituációvégén született. Nem volt azonban vége, sőt, a házi gólkirályi cím felé jól haladó Péntek Adrián szépítése után a meccsből még megmaradó néhány pillanat akár az egyenlítést sem zárta volna ki. Ennek ellenére aztán Lipót Pékség SE zárta le góllal a találkozót, akkor Kószás Krisztián talált be.

- Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapathoz látogatunk, mely különösen támadószekciójával erős a mezőnyben, ennek ellenére veszélyesen tudtunk játszani az első félidőben, működött is az, amit elgondoltunk – mondta el a találkozót követően Koller Zoltán, a kanizsaiak szakvezetője. - A második játékrészben már kissé más volt a helyzet, de úgy érzem, egy olyan együttesnél maradtunk alul, mely a III. Kerület és a Mosonmagyaróvár mellett a legjobb támadóegységgel bír. Megtettünk mindent és megyünk tovább azon elgondolások alapján, melyeket meghatároztunk.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.