Elsőbbséget kapnak a nyugdíjasok a postán

facebook megosztás

A mai naptól két fontos intézkedés lépett életbe a Magyar Posta összes fiókjában. Annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik. Illetve a nyitást követő egy órában elsőbbséget élveznek a 65 év felettek.

Az új eljárásrendre azért volt szükség, hogy csökkenjen a fertőzésveszély. Az egyedi várakozási rend ugyanúgy fog működni, mint tavasszal. Ennek értelmében egyszerre csak annyi embert engednek be, ahány kiszolgáló pult üzemel. Ezalatt a posta munkatársai arra kérnek mindenkit, hogy a bejárat előtt, egymástól 1,5 méteres távolságra várakozzanak.

– Az idősek számára javasoljuk, hogyha tudnak, akkor közvetlenül nyitás után érkezzenek, hiszen ilyenkor munkatársaink a postán előre fogják őket vinni a sorban, hamarabb ki fogják őket szolgálni. A többi ügyfelünktől ezalatt türelmet kérünk. Fontos tudni, hogy itt nem kizárólagosan csak 65 év felettieket fogunk kiszolgálni ebben az egy órában, hanem ők elsőbbséget élveznek, előrébb kerülnek sorra – tájékoztatott Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője.

Az egyedi várakozási rend miatt a nagyobb postákon található ügyfélhívó nem fog működni.

K.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.