Folyamatos a kiképzés a speciális önkénteseknél

facebook megosztás

Végéhez közeledik a nyáron indult speciális önkéntes területvédelmi tartalékosok első turnusának kiképzése. A járványhelyzet ellenére is zavartalanul folyik a kiképzés. A fél év alatt elméleti és gyakorlati tudásra is szert tettek a jelentkezők.

A kiképzők a járványügyi szabályokra figyelemmel és azokat betartva szervezték a foglalkozásokat, hogy folytonos maradjon a kiképzés. A résztvevők elsajátították a honvédelmi és jogi ismereteket, az alaki és harcászati kiképzést, valamint az alap-lőgyakorlatot.

– Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy a kiképzési terveknek és programoknak megfelelően a kiképzést a katonáink megkapják. Ezt mindenképpen megtudjuk oldani, még úgyis, hogy a kiképzőink egy része más feladatban vesz részt – nyilatkozta Kis-Bús Károly alezredes, a 48. területvédelmi zászlóalj parancsnoka.

Póka Veronika pozitívan vélekedik a kiképzésről, olyannyira, hogy a hat hónap lejárta után is szeretne maradni a katonaságnál.

– Nagyon szeretnénk itt maradni. Nagyon szeretnénk mi is részt venni, mint SÖTT-ös állomány a járványügyi helyzetben, akár kórházvédelemben, akár a járőri intézkedésekben – mondta Póka Veronika SÖTT közkatona.

Az elmúlt fél év alatt a hozzáállásuk is sokat változott az önkéntes katonáknak.

– Mindenki jóval fegyelmezettebb lett, illetve a hozzáállása az napról napra egyre jobb lett a társaságnak – fogalmazott Kovács Attila tartalékos főhadnagy, szakaszparancsnok.

Nagykanizsán szeptemberben és októberben elindult a második és harmadik állománya is a speciális önkéntes területvédelmi tartalékosoknak.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.