Köszönet Napja – A Nagykanizsai Civil Kerekasztal felhívása

facebook megosztás

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal felhívással fordul a Dél-zalai térség polgáraihoz és civil közösségeihez, hogy az általa alapított Köszönet Napján átadásra kerülő civil díjak odaítélésében ajánlásával segítse munkáját.  

A Köszönet napja a Civil Kerekasztal közösségei által szervezett bensőséges összejövetel. Ennek keretében az alapító szervezet visszaemlékezik az elmúlt esztendő legjelentősebb civil megmozdulásaira. Az ünnepség keretében a szavazatok alapján megválasztott legaktívabb civil személyeknek, közösségeknek "Az év civil önkéntese"-, "Az év civil embere"-, "Az év civil közössége"-, "Az év fiatalja" erkölcsi díjakat adja át. Ekkor köszöni meg az alapító a Dél-zalai térségi civil klubokat-, egyesületeket-, szervezeteket, civil megmozdulásokat legnagyobb mértékben támogató személyeknek és közösségeknek a munkáját, szponzori-, mecénási tevékenységét, és adja át számukra „A civilek mecénása”-, valamint „A civilek szponzora” erkölcsi díjakat.  

Ebben az esztendőben, mivel a COVID-járvány a civil életet is teljesen felforgatta, eltérünk a díjak hagyományos átadásától. Most kimondottan azokra a személyekre, polgárainkra figyelünk, akik ebbe a különös világban a legtöbbet tették embertársaik segítéséért. Nem összpontosítunk azokra a közösségekre, akiknek kötelessége, vállalt feladata az ilyen helyzetekben való segítés, hanem csak azokra a polgárokra, személyekre, akik mindezt az önkéntesség, a másokon való segítés szeretetből fakadó hozzáállásával tették. Ezért ebben az esztendőben nem választjuk meg az év civil emberét, közösségét, fiatalját, a civilek mecénását és szponzorát, csupán az év civil önkéntese díjra kérünk jelöléseket. Ebből az erkölcsi díjból a beérkezett javaslatok alapján többet is szeretnénk kiadni. 

Az év civil önkéntese díjat az a személy kapja, aki az adott esztendőben a legaktívabb, legáldozatosabb, példát adó civil önkéntes munkát végezte.  

Kérjük a térség polgárait, civil közösségeit, hogy javaslatukkal, jelölésükkel segítsék elő, hogy a díjakat az arra legérdemesebbek kaphassák meg. Ajánlattételüket november 25-ig adhatják le. 

Személyesen a Civil irodán (8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. - Halis István Városi Könyvtár alagsora),

Az Online Dél-Zala civil hír és szolgáltató portálon  http://site.civiliroda.eu/index.php/hu/koszonet-napja,

E-mailben a civilkerekasztal@gmail.com címen,

vagy a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület Facebook oldalán.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.