Megérkeztek az antigén gyorstesztek

facebook megosztás

Megérkeztek az antigén gyorstesztek a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézménybe. A kormány rendeletének értelmében a vírus terjedésének csökkentéséért végzik el a tesztet a szociális és egészségügyi területeken, valamint az iskolákban, óvodákban dolgozókon. A héten a NESZI 18 lakójánál és 4 dolgozójánál már kimutatták a vírus jelenlétét.

– A probléma kettős: az egyik maga a járvány, a másik pedig a munkaszervezés – hangsúlyozta Schauta Marcell, a Nagykanizsa - Zalakomár - Surd Szociális Társulás elnöke. November 15-én már megjelent a vírus a Teleki utcai otthonban. Így amennyiben a ma kezdődő tesztelés során egy újabb dolgozó eredménye lesz pozitív, a megfelelő pótlás már nagyon komoly nehézségeket okozhat.

– Az intézményen belül az átcsoportosítás már nehezen megoldható. A nappali ellátásból sikerült néhány dolgozót a bentlakásos intézménybe átirányítani. Tartalékaink nincsenek. Egyeztettem a Zala Megyei SZGYF igazgatójával, ők sem tudnak munkaerőt biztosítani, munkaerő-kölcsönzőt javasoltak, illetve felvettük a kapcsolatot a Magyar Vöröskereszttel és a Máltai Szeretetszolgálattal. A Magyar Vöröskereszttől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy körülbelül három embert tudnának jelenleg biztosítani – mondta Schauta Marcell, a Nagykanizsa - Zalakomár - Surd Szociális Társulás elnöke.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.