Nagykanizsai zenész a Virtuózok tévés válogatójában

facebook megosztás

Egy nagykanizsai fiatal zenész, Körhöcz Milán is bekerült a Virtuózok tévés válogatójára és megmérettethette magát a kamerák előtt. Milánt Tatár Csaba készítette fel.

A hat évvel ezelőtt elindított Virtuózok egy klasszikus zenei tehetségkutató műsor és a klasszikus fiatal tehetségek felfedezésére összpontosít. Milán elárulta: izgatott volt, hiszen 9 neves zsűritag előtt kellett trombitálnia. Bár a járvány nehezítette a felkészülését, ám ez nem tántorította el a versenytől.

– Az nyilván számított, hogy a tanárommal nem nagyon tudtam gyakorolni és a zongorakísérővel sem, mert ez egy zongorakíséretes darab. Amikor felmentünk Pestre, akkor kaptam először zongorakísérőt és több hónap után akkor tudtam vele először játszani – mesélte Körhöcz Milán.

Milán még csak 4 éve trombitál, a felkészítő tanára szerint azonban hamar kiderült róla, hogy tehetséges és „árad belőle” a zene. Ezt mi sem mutatja jobban, mint ez évi eredményei.

– Korábban igazából az elmúlt egy évben, tehát a 2020-as évben - pedig itt ez a koronavírus sajnos - és mégis szépen jeleskedett eredményekben a Milán. Nyert februárban a Sistrum versenyen Szombathelyen aranyat, utána a megyei rézfúvós találkozón is aranyat nyert, utána Sümegen volt kamara verseny márciusban, ahol nívó díjat kapott egy trombita trióban a növendékeimmel – árulta el Tatár Csaba.

Korábban, 2018-ban Vanyó Karsa is remekelt a Virtuózok tévés válogatójában. Őt szintén Tatár Csaba készítette fel.

G.D.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.