Új plébánost köszöntöttek a hívek

facebook megosztás

A szepetneki Szent Őrangyalok plébánia új plébánosát, Heiter Róbert Gottfriedet köszöntötték a hívek a vasárnapi szentmisén. Az atya a szepetneki mellett a sormási, az eszteregnyei és a bajcsai egyházközségekben lát el szolgálatot.

Egy hónappal ezelőtt hunyt el Ódor Imre atya, aki 40 évig szolgált Szepetneken és a környékbeli településeken. Az új plébániai kormányzót nagy szeretettel várták a helyi hívek.

– Ahogy az elmúlt két hétben - mióta felvette velünk a kapcsolatot -, megtudtuk, nagyon nagy tervei vannak, nagy újításokat szeretne. Elvárás? A hitéletet, a fiatalokat minél jobban bevonni az egyházközség életébe, de azt hiszem evvel ő is így van – mondta Gáspár József egyházközségi vezető.

Heiter Róbert Gottfried  a Kanizsa Televízió Híradójának is nyilatkozott célkitűzéseiről.

– Imre atya gyönyörű templomokat, ékszerdobozokat hagyott ránk. Fantasztikus munkát végzett, nekünk egyetlen egy feladatunk van: hogy ezek ne múzeumok legyenek, hanem valóban élettel teljenek meg. A közösség otthonai legyenek, atyai házzá váljanak. Most, hogy a holt kövek rendben vannak, most az élő kövekkel kell foglalkozni. A gyermekeket megszólítani, közösségeket szervezni, építeni. Életet vinni a csoda szép falak közé – fogalmazott Heiter Róbert Gottfried plébániai kormányzó.

Az új plébános első szepetneki miséjén a püspök úr szavait is tolmácsolták. „Nagyon köszönöm, hogy készséggel vállaltad az év közbeni diszpozíciót”

Az egyházközségek új plébániai kormányzója annyit még elárult: bár csupán pár napja érkezett meg, első benyomása az: döbbenetesen segítőkész, fantasztikus emberek lakják ezt a vidéket.

V.A.

(Borítókép és fotó: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.