Zárt lelátói kapu, „nyitott” futballkapu

facebook megosztás

Az alaposan felforgatott versenyprogramjával az őszi szezon végéhez érkezett a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság mezőnye, bár helyesebb, ha azt írjuk, több csapat is idő előtt „abbahagyta”, hogy várjunk a jóval kedvezőbb világjárványi, vagy a reményeink szerinti azt követő – tavaszi(?) - időszakra. A Kiskanizsai Sáskák SE kitartott, igaz, vasárnap a bajnokesélyes Tarr Andráshida SC ellen jókora vereségbe szaladt bele…

A lelkiismeretességnek nincs határa - ezt tapasztalhattuk múlt hétvégén a Kiskanizsai Sportkertben, hiszen már szombat kora délutántól lázasan, bocsánat, lelkesen készültek a hidaiak – mármint az SC-sek – látogatására.


Szombat délután jöhetett a futballpálya felvonalazása...

Pedig már igencsak hűvösre fordult az idő, a vonalazásnak ugyanakkor tökéletesnek kellett lennie, no meg a mezeket is gondosan ki kellett készíteni – vasárnap reggel - a hazai öltözőben.


... aztán vasárnap reggel Kiskanizsán mintha az AC Milan öltözőjében jártunk volna...

Meg aztán a csapat eredménysora sem valami imponáló. Mégis, a meccs az meccs, várták tehát az andráshidai gárdát, melynek tagjai annak rendje és módja szerint meg is érkeztek. Írhatnánk azt, hogy labdatartó hálóikban jó sok gólt cipelve, ami egyfelől igaz, másrészről a hektikus (kiskanizsai) félszezon során aligha elegáns ezzel élcelődni.


Kora délután a zárt kapuk mellett sem jutott minden andráshidai próbálkozás a kapuba

Fotók: Polgár László

Maradjunk annyiban, az első félidő után még semmi nem utalt arra, hogy a vendégek a végén kilencig jutnak. Főként úgy, hogy találataik nagy része rögzített helyzetek után született. Emellett ne hallgassuk el, hogy a zárt kapus meccsen a hazaiak legjobbjának a kapus Kovács Zsolt bizonyult. Egyelőre erre az őszre ennyi jutott és jelenleg úgy tűnik, a megyei pályák kapui – amúgy is – záródnak.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 15. forduló:

Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE (14.) – Tarr Andráshida SC (1.) 0-9 (0-2)

Kiskanizsa, zárt kapuk mögött. Vezette: Lapath D.

G.: Tóth L. (6. – 11-esből), Czafit B. (36.), Szabó M. (50., 55.), Fábián K. (60., 67.), Bakó (85.), Szinay (88., 90.)

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.