A kanizsai tornászok két arany és egy bronzéremmel zárták az évet

facebook megosztás

Két arany- és egy bronzéremmel zárták az évet a kanizsai tornászok. A Nilfisk Kanizsa TC a napokban három egységgel szerepelt az akrobatikus szakág országos bajnokságán. A Lendvai Júlia-Kovács Dorina Natasa páros harmadik lett, míg a Vastagh Lili-Hosszú Szonja-Tuboly Laura és a Lukácsi Lili-Horváth Dorottya Júlia-Németh Rozália hármas egyaránt magyar bajnoki címet szerzett.

Már önmagában az is szép teljesítmény, hogy három kanizsai egység versenyezhetett az ob-n, hiszen az egész éves teljesítményt követő pontrendszer alapján lehetett csak kvalifikálni a megmérettetésre. A magyar bajnoki címet szerző kanizsai hármasok jövőre nemzetközi versenyeken is bizonyíthatnak.

– A két nagyobb egységnél az első helyezést vártuk, mert a legjobb pontszámmal kerültek be. A pici, utánpótlásegységünk a negyedik pontszámmal került be, de sikerült a dobogóra feljutniuk. Nagyon örülünk. Nincs megállás, hiszen mind a három egységünk egy magasabb korcsoportba fog lépni 2021-ben. Elkezdtük a felkészülést, sokkal nehezebb, sokkal komolyabb elemekkel minden korcsoportban. Jövőre ugyanis két nagyon kemény versenyünk lesz – nyilatkozta Farkasné Bolin Ildikó, a Nilfisk Kanizsa Torna Club elnöke.

Bár a Vastagh Lili-Hosszú Szonja-Tuboly Laura hármas bajnokesélyesként vágott neki az országos bajnokságnak, azért voltak olyan elemek, amelyektől tartottak a verseny rajtja előtt.

– Én a szaltóktól tartottam, hogy jól sikerüljenek, de végül azokkal sem lett probléma – mesélte Hosszú Szonja Mínea.

– Én a hátraszaltótól, mert sokszor előfordul, hogy elfelejtem kitenni a kezemet oldalra. Vagy kiteszem, csak alulra, és nem tudnak elkapni a lányok. De most ez is sikerült – mondta Tuboly Laura.

Amennyiben a vírushelyzet engedi, jövőre a Svájcban rendezendő világbajnokságon és az Olaszországban tartandó Európa-bajnokságon képviselhetik hazájukat a kanizsai tornászok.

M-B.Gy.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.