Bérletvásárlás a MÁV applikációban

facebook megosztás

Mától nagykanizsai és zalaegerszegi helyi buszbérletet is lehet vásárolni a MÁV applikációban. Kanizsán a teljes árú 30 napos, havi, valamint első félhavi és második félhavi összvonalas bérletet lehet megváltani a mobilalkalmazás segítségével. Az országos kezdeményezés célja, hogy a csatlakozó városokban gyorsabb és egyszerűbb legyen a bérletvásárlás.

Tegnap délután online konferencián számoltak be arról, hogy Székesfehérvár után a két zalai város is csatlakozik a programhoz. A MÁV és a Volánbusz menetrendi összehangolása már nyáron elkezdődött. A fő cél a minőségibb szolgáltatások biztosítása, ehhez pedig a szakértők szerint elengedhetetlen egy átlátható, egységes bérlet- és jegyértékesítési rendszer.  

– Azért fontos ez a mostani akciónk is, mert ezek a lépések kellenek ahhoz, hogy az egész országban az államilag, önkormányzatilag finanszírozott közszolgáltatásban egy egyjegyrendszeren, egybérletrendszeren, egy felületen tudják az utasok megvásárolni a díjtermékeket. S ezekkel a lépésekkel fogunk eljutni ahhoz, hogy a tarifaközösség létrejöjjön. S adott esetben egy termékkel, egy bérlettel az utasok bizonyos zónán belül megvásárolva a díjterméket tudják használni a helyi és a helyközi közösségi közlekedést is – mondta Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A tájékoztatón Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója kiemelte: Nagykanizsán és Zalaegerszegen több mint 340 ezer helyi járatot indítanak évente, ezeket 14,5 millió alkalommal veszik igénybe a helyiek, és nagyságrendileg 33 ezer teljes árú bérletet váltanak. A két város egyes helyi autóbuszbérleteinek elérhetővé tétele a MÁV applikációban újabb mérföldkövet jelent a MÁV és a Volánbusz közös értékesítési rendszerének kiépítésében.

– Nagykanizsán 30 napos, havi, valamint első félhavi és második félhavi összvonalas bérletet lehet megváltani. Nagyon fontos, hogy aki utazik, annak elegendő, hogy a vonatjegy megvásárlásával együtt, ugyanabban az applikációban, kilépés nélkül kényelmesen meg tudja ezt tenni. Bízom benne, hogy a haladó szellemű városok közül, Zalaegerszeget és Nagykanizsát követően, minél több várost köszönhetünk ebben az együttes rendszerben – fogalmazott Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója.

A két cég közötti tarifaközösség megteremtése 2022-re várható. A szakértők szerint ez is hozzájárul majd az olcsóbb, de kiszámíthatóbb és gyorsabb utazáshoz.

M-B.Gy.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.