Hurkos rapsicot rögzítettek a vadkamerák Beleznán, vádat emeltek ellene

facebook megosztás

Egy 1964-ben született beleznai férfi az otthonától 2-3 km távolságra, Belezna község határában, a Murakeresztúr irányba tartó út horgásztavi elágazójától mintegy 100 méterre, az erdőben legalább három, sodrott acélból készült hurkot helyezett el, hogy azzal vadon élő állatokat tudjon elfogni. A hurkokat a jobb észrevehetőség érdekében fehér papírzsebkendővel jelölte meg.

A tiltott vadászati eszközöket az egyik vadásztársaság tagja fedezte fel 2020. március 25-én, aki ekkor az egyik hurokban egy 100.000,- forint vadgazdálkodási értékkel bíró vemhes őzsutát talált, melyet hátsó lábtörései miatt nem lehetett megmenteni, kegyelemlövéssel vetett véget az állat szenvedéseinek.

Az ezt követően a vadásztársaság megbízásából kihelyezett vadkamerák a helyszínen 2020. április 21. és 22. napján rögzítették, amikor terhelt a hurkokat ellenőrizte, majd a képek alapján a személyét beazonosították.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség orvvadászat bűntette miatt emelt vádat – tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.