Rendhagyó módon érkezett meg a Mikulás

facebook megosztás

A megszokottól eltérő módon járta a településeket, de egy kisgyereket sem hagyott ajándék nélkül a Mikulás a környező falvakban. A járványhelyzet miatt volt olyan község, ahol a buszmegállóban várta a kicsiket a nagyszakállú, de előfordult olyan is, hogy lovaskocsival érkezett a gyerekekhez.

Kisrécsén még napnyugta előtt találkozhattak a Mikulással az apróságok. Idén a korábbi években zajló egész napos program helyett, most csak pár órán át fogadta a gyerekeket a Télapó a szépen feldíszített helyi buszmegállóban.

– Nem szerettünk volna illúziórombolók lenni, de nem tartottunk rendezvényt, hanem van egy szép buszmegállónk, Mikulás bácsi oda beköltözött. A szülőknek azt küldtük levélben, hogy fél 4 és fél 5 között szeretettel várja őket a Mikulás. Nagyon nagy sikere volt, és örültek a szülők is – mondta Tóth Lucia Krisztina, Kisrécse polgármestere.

Zsovár Adrienn kisfia egy rajzzal készült a Mikulásnak. A szülők csak remélték, hogy valahogy idén is eljön a nagyszakállú.

– Nagyon örültek, hogy találkozhattak, kisfiam már tegnap találkozott vele az oviban. Ez egy kicsit más, mint szokott lenni, meglepődtünk, hogy egyáltalán össze tudták hozni – mesélte Zsovár Adrienn.

Sötétedéskor Liszóban is elindult a Mikulás krampuszaival, hogy meglepje a község kisgyerekeit. 

– A liszói önkormányzat meghívott, mint Télapót, hogy jöjjek el a faluba, hiszen a karantén ideje alatt is a gyerekek várják a Télapót. Az volt az idei kérés, hogy a falut végigjárva megkeressük azokat a gyerekeket, akik jó gyerekek voltak. De a rossz gyerekeket is. Végigjárjuk a falut a két krampuszommal, akik valahol csintalankodnak mögöttem – árulta el a Télapó.

Liszóban 36 helyre tért be a Télapó, összesen 50 kisgyermeket megajándékozva, akik már az ablakból integetve várták az ajándékukat. Volt olyan udvar, ahol a krampuszok és a Mikulás is kapott meglepetést a lurkóktól. 

– Ez a krampusznak is nagy élmény. Gondolom a gyerekeknek is az, hogy most a megszokottól eltérően találkozhatnak csak velünk. Olyan kisgyerek is volt - pedig csak a negyedik háznál járunk -, aki tett ki nekünk almát - gondolom a rénszarvasoknak - pogácsát. Ilyenekkel is meglepnek bennünket, úgyhogy biztos ők is nagyon várták ezt a mai napot. Ugyanúgy, mint mi – fogalmazott a Krampusz.

Mintegy 200 apróság írt levelet a Mikulásnak Miklósfán. Egy falubeli apuka elárulta, hogy három gyermeke már kipucolt cipőkkel várta a szombat esti találkozást.

– Már délután a cipőket kisuvickolták, és kiraktuk. Direkt raktunk egy kis fényt, hogy a Mikulás bácsi meglássa, hogy ide kell hozni az ajándékokat – mesélte Perczel-Kovách Gergely.

Bár nem a megszokott módon de a Mikulás idén is elérte célját, és végül minden gyerek kapott tőle ajándékot.

H.R.

(Borítókép és fotó: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.