Veszteséges évet zár a lakodalmas iparág

facebook megosztás

Az esküvők szervezéséhez kapcsolódó szolgáltatókat is érzékenyen érintette a pandémia. A megkérdezett kanizsai vállalkozók szerint óriási volt a kiesés. A veszteségüket az sem csökkentette, hogy sok pár nyáron bepótolta a korábban elhalasztott lakodalmat.

Bár a legnagyobb elszenvedői az esküvőiparnak az ifjú párok, akik márciust követően teljes bizonytalanságban készültek lakodalmukra, a pandémia nem kímélte a vőfélyeket, zenekarokat sem. A nyári időszak valamelyest kedvezett az szolgáltatóknak, de az előző évek bevételeit meg sem közelítik az ideiek.

– Gazdasági téren a vőfélyeknek, a zenekaroknak, az éttermeknek ez óriási kiesés, amit nem fog bepótolni a következő éveknek a lakodalmai, mert arra az évre is lett volna már. Igaziból ez az év teljesen veszteséges, mínuszos a lakodalmas iparágnak minden szegmensének, a vőfélyektől elkezdve az éttermekig, a zenekarokon át a fotósoknak, a videósoknak. A legnagyobb vesztesei meglátásom szerint az ifjú párok – mondta Schiefer Tibor vőfély.

Németh Ferenc már közel 15 éve foglalkozik esküvői videók készítésével. Neki a kihagyás abból a szempontból kedvez, hogy ebben az időszakban az utómunkálatokkal tud foglalkozni. Bár az esküvői szolgáltató szakma elég változó, azonban tapasztalatai alapján az idei év volt a legrendhagyóbb esküvők terén.

– Amikor a COVID jelentkezett kora tavasszal, akik még előtte meg tudták tartani az esküvőt, nekik még szerencséjük volt, utána mindenki bepánikolt. Sorra próbálták áthelyezni az időpontokat, volt B és C dátum. Az ifjú pár egy része átrakta őszre, a másik viszont a következő évre, 2021-re foglaltak új időpontot – mesélte Németh Ferenc, az NF Stúdió tulajdonosa.

A szakértők szerint jövőre nagyobb esküvődömping várható. Ők mindenképpen abban bíznak, hogy a következő év lényegesen jobb lesz az ideinél.

G.D.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.