A hétvégén újabb szakmacsoportok csoportos tesztelése valósul meg

facebook megosztás

A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan ezen a hétvégén a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók tesztelése valósul meg. Zala megyében 1932-en kérhetik önkéntes alapon az ingyenes tesztet.

Konkrét foglalkozástípusokat említve a tesztelés lehetővé teszi, hogy többek között a falugondnokok, a házi segítségnyújtást végző szociális dolgozók, a családsegítők, az utcai és közösségi szociális munkát végzők, a hajléktalan-ellátásban és a gyermekvédelemben dolgozók a vírus terjedésének csökkentése és a velük feladatellátásuk során kapcsolatba kerülő széles társadalmi rétegek egészségének védelme érdekében alávessék magukat a vizsgálatnak.

A tesztelés a január 16-17-ei hétvégén, szombaton és vasárnap zajlik reggel 8-tól délután 16 óráig, országszerte több mint 120 mintavételi ponton.

A Zala Megyei Kormányhivatal Zala megyében 6 mintavételi pontot alakított ki, a megye minden járásában egyet.

A mintavételezést Zala megyében ezúttal nagyrészt a kormányhivatal népegészségügyi munkatársai végzik, hiszen 4 járásban (Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Lenti, Letenye) ők látják el a feladatot, míg Keszthely esetében ezúttal is az orvos- és egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatók vesznek részt a tesztelési munkában. Zalaszentgrót járásban a tesztelő csapatot népegészségügyi kolléga és egyetemi hallgató együttesen alkotja. Az adminisztrációs feladatokat valamennyi helyszínen a kormányhivatal munkatársai látják el.

Az érintettek a várakozás elkerülése érdekében előzetes időpontfoglalással jelezhették részvételi szándékukat, de a vizsgálatokat végző csapatok azon – érintett szakmacsoporthoz tartozó - dolgozókat is letesztelik, akik regisztráció nélkül érkeznek.

Zala Megyei Kormányhivatal

(Borítókép: A Zalaegerszegi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály munkatársa koronavírusteszthez vesz mintát egy dolgozótól a Zala Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási és Rehabilitációs Igazgatási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztályán kialakított vizsgálóban 2021. január 16-án. MTI/Varga György)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.