A NESZI minden gondozottja és dolgozója tünetmentes

facebook megosztás

Negatív lett minden alapellátásban dolgozó koronavírus tesztje a NESZI-ben. Tóth-Bagó Mónika, az intézmény új igazgatója kiemelte: így továbbra is biztosítani tudják az alapellátásba tartozó szolgáltatási formákat mindazoknak, akiknek a jelenlegi helyzetben is szükségük van rá.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ már december végén feloldotta a járványügyi zárlatot a Teleki utcai idősek otthonában, január elején pedig elindult az otthon feltöltése. Múlt héten négy új lakó költözhetett be, akik 14 napig karanténban lesznek. A látogatási tilalom továbbra is érvényben marad az intézményben. Mint azt Tóth-Bagó Mónikától megtudtuk, a mostani tesztelés az idősotthont közvetlenül nem érintette, annak minden gondozottja és dolgozója tünetmentes. A támogató szolgálat, a házi segítségnyújtás, az idősek klubjai, illetve az értelmi fogyatékosok napközi otthonában tevékenykedő 40 személyt a hétvégén viszont tesztelték, minden eredmény negatív lett. Jelenleg már a védőoltással kapcsolatos tájékoztatásra helyezik a hangsúlyt a létesítményben.

– Másfél hete elindítottuk azt a fajta kommunikációt a hozzátartozók körében is, hogy a védőoltás beadása ne csak az intézmény háziorvosára, illetve a dolgozók véleményére vagy az intézmény vezetésére legyen rábízva. A hozzátartozók is kinyilváníthatják a véleményüket, hogy szeretnék-e az idős hozzátartozójukat oltatni. Nagyon pozitív a visszajelzés, a kollégák körében is az az általános tapasztalat, hogy egyre nagyobb az oltási hajlandóság, amit én üdvözlök – mondta Tóth-Bagó Mónika, a NESZI igazgatója.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.