Címerek az arcokon

facebook megosztás

Nagykanizsa sportjába is begyűrűzött a már szűk egy esztendeje tartó vírus-helyzet egyik látványos lenyomata, melyet a múlt év tavaszától azért - mind globálisan, mind a hazai szegmensében – a top-sport világában már nap mint nap láthatunk.

Amiről szó van, az a maszkviselet, s az a bizonyos fél arcot eltakaró ruhaszövet már ugyanúgy hozzátartozik a klubok felszereléséhez – a mérkőzés idejét nem számítva persze – mint például a mezek, melegítők. S ehhez még adjuk hozzá a szurkolói identitás mozgatórugóját is, ennek egyvelege pedig a kanizsai sportéletben is reneszánszát éli.


Az Olaj-címeres maszkban érkező Szabó Andrásnak Hartai László edző talán épp a kosárlabda rejtelmeit magyarázza

Fotó: Polgár László

- Úgy voltunk vele, ha már így alakult, akkor egyrészt magunknak is szerettünk volna csináltatni a maszkokból, meg ebbe bele tudtuk szőni az Olajbányász emlékének ápolását is – mondta el az FC Nagykanizsa egyik szurkolói csoportjának vezetője, Varga Attila. - Emellett úgymond megszondáztatva a lelátó népét, kétségkívül a legnagyobb sikert, miként a futbalklub sorain belül is, az FCN címerével ellátott „arcfedőnk” aratta. Nagy feneket nem kerítenénk neki, de örülünk, hogy az ötletünk ezzel valamilyen szinten azért maradandó lett. Rendben, az igazi persze az lesz, ha az emberek elhagyhatják majd az öltözködés ezen részét, amivel nagy titkot biztosan nem árultam el.

Idővel a város más sportegyesületei sem maradtak le a maszkos divatban, hiszen a Nagykanizsai Futsal Clubtól az Ebihal SE úszóin át a kanizsai férfi kosarascsapatig bezárólag „adtak ki” sportolóiknak, vagy mondjuk a vívó országos bajnokság képein is szemet szúrhatott, hogy a Nagykanizsai TE 1866 vívói jellegzetes címerükkel „az arcukon” állhattak ki az eredményhirdetéshez.

- Az ok, ha már szükséges, inkább prózai, a jelen helyzet miatt csináltattunk, no és a versenyeken sem lehetett maszk nélkül megjelenni – fűzte hozzá témánkhoz Miatta Mercédesz, az „ebihalas” úszóklub elnöke. - Ebből adódóan az egyik szülő felajánlotta, elkészíti a versenyzőinknek, valamint az edzőknek, ezekben lehetünk mostanság.

Ne is ragozzuk tovább, ha már ezzel szükséges együtt élnünk, meg aztán a csapatoknak, kluboknak, azok képviselőinek még egyfajta „jobb kiállást” is kölcsönöz, a klubhovatartozás megjelenítése pedig még hatványozottabb.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.