Egy kutya jelenléte kimondottan jó hatással van a hajléktalanok mindennapjaira

facebook megosztás

Pár hete egy golden retriver vidítja fel a nagykanizsai hajléktalanszálló lakóit. A kutya beszerzését már régóta tervezték az intézmény munkatársai.

Az ötletgazdák tervükről már korábban beszéltek a lakókkal, akik örömmel fogadták a kezdeményezést. Az idősebb korban lévő négylábút ajándékba kapta az intézmény, korábbi tulajdonosa adományozta a szállónak.

– Az ellátottak nagyon nagy örömmel fogadták a kutyust, egy kis színt hozott az életükbe. Ezt a kutyát valóban gyakran alkalmazzák terápiás kutyusként. Itt nálunk inkább az volt a cél, hogy sok embernek egy kis értelmet adjunk az életének. Ez be is jött, nagyon sokan gondozzák – mondta Szentesi János, a Vöröskereszt utcai szociális munkása.

Goldie rendkívül barátságos, könnyen kezelhető, szelíd kutya, és már fogadott gazdát is talált magának a szállón, akit mindenhová követ.

– Elvittem sétálni, a bizalmába férkőztem. Sokat foglalkoztam vele. Törődni kell vele. A kutya is megérzi, hogy ki szereti és ki nem – mesélte Bogdán Boldizsár.

Boldizsáron kívül mások is nagyon megszerették a szálló kutyáját. Közéjük tartozik Orsós Mária, aki már több, az intézmény területén kószáló macskát is gondozott, illetve gondoz.

– Az Bunyós Pityu, amelyik ott van, az a cicám. A másik, a szálló kutyusa a kis vöröske… néha összekeverem a nevet, mert néha azt mondom neki, Boldi. De most meg kell jegyeznem. Nagyon aranyosak, szépek, az én cicám is olyan szófogadó, mint egy kiskutya – mondta el Orsós Mária.

Mária cicája nem véletlenül kapta a nevét, elmondta: kedvence folyamatosan bokszol a többi macskával, de az emberekkel barátságos. Az Átmeneti Szálló és Éjjeli Menedékhely vezetése szerint Goldie és a cicák jelenléte is kimondottan jó hatással van a hajléktalanok mindennapjaira.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.