A szervezők várják az esküvői fotókat

Esküvői fotókiállítást szerveznek a Házasság hete alkalmából Letenyén. A február 7-én nyíló tárlat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasságkötés és a családalapítás fontosságára.

A kezdeményezés 1996-ban indult Angliából. A programot Magyarországon 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával, február közepén. Dömök József, a letenyei könyvtár igazgatója elmondta, hogy idén egy esküvői fotókiállítással csatlakoznak a Házasság hetéhez. Január elején a közösségi oldalukon tettek közzé egy felhívást, és pár órán belül már kaptak is képeket.

– Elsősorban letenyei embereknek, az itt lakóknak a közreműködését vártuk és várjuk, hiszen úgy érdekes, hogy egy településen az általuk ismert családokra vagy személyekre rácsodálkoznak. Nem csak a mai generációtól várjuk a képeket, hanem a régebbi korokból is –  mondta Dömők József, a Letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

A település polgármestere, Farkas Szilárd is beadta a nagy napon készült fotóit a kiállítás anyagába.

Azt gondolom, hogy a házasság egy jó dolog. Én 2017. október 7-én fogadtam örök hűséget és azt gondolom, hogy ebben volt egy kis számmisztika is. Ajánlom mindenkinek a házasságot, jómagam is házasságpárti vagyok. Azt gondolom, hogy meg kell mutatni ezt mindenkinek. Alapvetően az ember társas lény, tehát kell, hogy álljon valaki mellette, és segítse a mindennapokban – mesélte Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

A bemutatóra február 1-ig várják az esküvői fotókat a szervezők, akik abban bíznak, hogy a korlátozások enyhülnek és így nem csak online, hanem élőben is megtekintheti majd a közönség a kiállítást.

Az esküvői fotókat az fmhkletenye@gmail.com címre várják a szervezők.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)