Évet értékelt Nagybakónak polgármestere

facebook megosztás

A 2020-as év Nagybakónak községet is megviselte, csakúgy, mint az ország összes települését, az önkormányzatokat, a vállalkozásokat és a családokat. A vírushelyzet és a nyári villámárvíz nem kerülte el a falut, ám ennek ellenére több fejlesztést végrehajtottak Nagybakónakon.

– Több nyertes pályázat is segítette Nagybakónak fejlődését 2020-ban, többek közt a falu közterületeinek karbantartásához szükséges munkagépeket sikerült beszerezni. Árokásó gép, fűnyíró traktor, láncfűrész került ily módon az önkormányzat tulajdonába. Tovább fejlődött a Nagybakónak és Újudvar közti kerékpárút alapja – sorolta a polgármester.

Kovács Tamás úgy fogalmazott: reményekkel állnak 2021 elé is, a 400 lelkes település legnagyobb vonzereje a turisztikában rejlik, melynek kulcsa többek közt a közeli forrás.

– Mindenképpen szeretnénk építeni rá, bár a turistaházunkkal most van egy kis problémánk. Van egy csőtörésünk, azt meg kell javítanunk ahhoz, hogy fogadni tudjuk a turistákat, de mindenképp vannak tervek. Ezt még meg kell beszélnünk a testülettel, persze anyagi vonzata van, azon múlik minden, hogyan tudjuk ezt kisakkozni, de megpróbáljuk. Beszélünk egy-két emberrel, akkor talán sikerül – nyilatkozta Kovács Tamás Nagybakónak polgármestere.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.