Farsang a járvány idején

facebook megosztás

Bár szülők nélkül, de idén is lesznek farsangi programok több kanizsai iskolában és óvodában. A legtöbb helyen fánksütés, álarckészítés és kisebb jelmezes felvonulás várja majd a gyerekeket.  

A Zrínyiben már a 2019-2020-as tanév során eldöntötték, hogy idén a farsang rendhagyó lesz. Faller Zoltán, az intézmény vezetője elmondta, hogy február 8-tól 16-áig egy projekthetet tartanak. Ekkor a diákok megismerkednek a farsangi népszokásokkal, illetve álarcot és a beöltözéshez szükséges kellékeket is készítenek.

– Én úgy gondolom, hogy ezzel egy kicsit mélyebbre hatóan megtudják ismerni a farsang körében elterjedt szokásokat, és egy élményközpontú ismeretszerzést tudunk adni a tanulóknak ezáltal – nyilatkozta Faller Zoltán, a Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola igazgatója.

A rendkívüli helyzet ellenére az óvodásoknak is színes és tartalmas programot szerveznek a kanizsai intézményekben.

– Fánksütés biztosan lesz, maszkok festése, közös dalos játékok, illetve egymás felköszöntése az óvodában, mindenféle farsangi mókázás meg fog történni. A gyerekek jelmezekben töltik ezt a napot. A tagóvodáinkban február 1-től, húshagyókeddig folyamatosan, minden nap lesz egy-egy farsangi nagy mulatság – mondta Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezetője.

A járvány miatt csak a gyerekek és az intézmények dolgozói léphetnek be az óvodákba, ezért a pedagógusok egy zenés videóval fogják majd bemutatni a szülőknek, hogy miként telt a gyerekek farsangja.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.