Háziorvosi szolgálat is segíti a rászorulókat a nagykanizsai hajléktalanszállón

facebook megosztás

Már háziorvosi szolgálat is segíti a rászorulókat a nagykanizsai hajléktalanszállón. A működési engedély kiadását több hónapos egyeztetés előzte meg. Miután minden adminisztrációs nehézség elhárult, 2021 januárjától egy helyben kialakított rendelőben fogadja a fedél nélkül élő betegeket Hámori Zsolt.

– Az orvosi ellátás a megelőzés szempontjából is nagyon fontos – hangsúlyozta Szőke Rózsa, az Átmeneti Szálló és Éjjeli Menedékhely vezetője.

– Hogyan tudnak a betegségeikkel együtt élni, mire figyeljenek oda, ebben nagyon fontos szerepe lehet a szolgálatnak. Úgy gondolom, meg tudjuk vele előzni nagyon sok esetben azt, hogy kórházba kerüljenek az ellátottak, ez is nagyon fontos, hiszen az egészségügy így is túlterhelt ebben a járványidőszakban – nyilatkozta Szőke Rózsa, a Magyar Vöröskereszt Átmeneti Szálló és Éjjeli Menedékhely intézményvezetője.

A hajléktalanszálló ellátottjai eddig a Jókai úti rendelőhöz tartoztak. Az ott praktizáló háziorvos, Hámori Zsolt vállalta a szállón kialakított rendelő ellátását is.

– Ez egy külön szakmát jelent szinte. Nagyon sok a krónikus beteg a hajléktalanok körében. Sok a hörghurut, a különféle mozgásszervi megbetegedések, de az egyéb fertőző betegségek is gyakrabban fordulnak elő ezeknél a betegeknél. Az, hogy helyben kialakult nekik egy teljes háziorvosi ellátás, biztos, hogy egészségügyi szempontból sokat jelent számukra – mondta Hámori Zsolt háziorvos.

Hámori Zsolt azt is elmondta: a szűrések és az akut betegek ellátása terén is nagyobb hatékonyságot jelent a szállón belül működő orvosi rendelő.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.