Hiába a mesternégyes

facebook megosztás

Nem kezdődött jól az új esztendő a Nagykanizsai Futsal Club NB II-es együttese számára, hiszen zsinórban a negyedik vereségét szenvedte a Nyugati csoport 15. fordulójában sorra került bajnokijával.

Nagykanizsai Futsal Club (10.) – Pécsi EAC (4.) 5-7 (3-4)

NB II Nyugati csoport futsal-mérkőzés, 15. forduló. Nagykanizsa, zárt kapuk mögött. Vezette: Ibriksz (Wittner, Karsai). G.: Fujsz R. (2., 16., 19., 36.), Szőke Á. (40.), illetve Kőnig (9.), Vénosz (13., 14.), Molnár Cs. (20.), Bartal (32., 37.), Katona (40.).

NFC: Szakmeiszter Á. – Schuller, Szőke Á., Kollár P., Fujsz R. Csere: Simon (kapus), Horváth G., Béli M., Csavari, Horváth E., Horváth M., Dömötörfy, Bagó Bá. Edző: Bagó Gábor.

Október elején a bajnokság negyedik fordulójában a kanizsai futsalosok 7-5-re nyertek a pécsiek otthonában és a NFC természetesen zárkózni szeretett volna a tabellán is a Baranya megyeiekhez három rosszul sikerült bajnokija után. A hazaiak színeiben majd' három esztendő után ott lehetett ismét Béli Milán is, aki a meccs előtti órákban még az FC Nagykanizsa NB III labdarúgó-csapatánál is lejelentkezett a felkészülés kezdete apropóján. Lassan tehát beindulni látszik a sportélet, ráadásul a dél-zalai gárda nem is indított rosszul a Zsigmondy-csarnokban, mivel Fujsz Richárd már a 2. percben betalált a PEAC hálójába. Azt követően nem jött góleső, a vendégek viszont a 9. percben egyenlítettek, sőt, rá öt minutumra két gyors találattal már ők is vezettek 3-1-re. Fujsz ugyanakkor elemében volt, hiszen duplázott (3-3), a látogatók azonban néhány másodperccel az első félidő vége előtt újra előnyt szereztek. Fordulás után sokáig igazi taktikai csata zajlott a parketten, a 32. percben aztán a Pécs egy szabadrúgást követően volt eredményes. Fujsz a hajrához közeledvén ismét szépített, de utána szinte egyből újra kétgólos lett a PEAC előnye. A mérkőzés utolsó percére még maradt egy gyors gólváltás, ezt követően aztán a vendéggárda könyvelhette el a három pontot, ezúttal ők nyertek 7-5-re.

- Sajnos nem sikerült az év első meccse, pedig úgy gondolom, nagyon jó felfogásban játszottunk, lehetett érezni a játékosokon, hogy nagy energiát mozgósítanak a pályán azért, hogy kilábaljunk a rossz szériánkból – értékelt a futsal bajnokit követően Bagó Gábor, az NFC trénere. - Nem akar ugyanakkor mellénk állni a szerencse és rendre rosszul jövünk ki a fordulópontokból. Nem szeretnék már szó nélkül elmenni a játékvezetői tevékenység mellett, hiszen számomra érthetetlen döntések sorozatát kapjuk a mérkőzéseken, ami mentálisan szétszedi a csapatot. Ha egy mérkőzésen szabad utolsó emberként a kapura törő játékost hátulról a nyakánál fogva 5-6 méteren keresztül visszahúzni és azért nem jár kiállítás, akkor vajon miért jár? Ha lehet ilyen szabálytalanságokat csinálni és ezt esetleg utánpótlásban is engedik, akkor nagyon rossz felé tartunk szerintem. Persze, ha ezt szóvá teszik kicsit hangosabban az edzők vagy a játékosok - akik 1000 fokon égnek - játék közben, akkor meg jönnek az eltiltások. Hihetetlen, hogy ilyen döntések mennyire tudnak befolyásolni egy-egy mérkőzést.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.