Ismét csőtörés volt Kanizsán

facebook megosztás

Alig több mint két hét után ismét csőtörés volt Kanizsán. Január 10-én az Eötvös tér és Hunyadi utca kereszteződésénél észlelték a problémát. A Vízmű ügyeletes kollégái azonnal a helyszínre érkeztek és megkezdték a feltárást, a repedést azonban csak másnap találták meg. December 27-én a Platán soron volt hasonló probléma, szakértők szerint valós megoldást csak a teljes csere jelentene.

Vasárnap este fél 6-kor jelentették a rendőrség munkatársai, hogy vízfolyást észlelnek az útburkolaton az Eötvös tér és a Hunyadi utca kereszteződésében. Aznap este a zajterelés miatt nem sikerült a szakembereknek megállapítani a hiba helyét, ezért hétfőn folytatták a munkát. Jelenleg a forgalomkorlátozás már minimális, vízhiány nem érintette a környéken élőket. A teljes helyreállítás nagyban függ az időjárási körülményektől, de Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója szerint egy, maximum két hetet vehet még igénybe a javítás.

– Vasárnap nem tudtuk helyreállítani, így hétfőn folytattuk a feltárást és megtaláltuk a hibát. Egy 160-as öntöttvas vezetéken volt egy repedés, ezt kellett helyreállítani. Ezt kedd reggel el is végeztük és megkezdtük a helyreállítási munkákat is. Amint lehet és az időjárás engedi, úgy a víznyelő aknát és az aszfaltburkolatot is helyre fogjuk állítani – nyilatkozta Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.