A kiskanizsai fagyizótulajdonos kézzel faragott magyar címerrel kedveskedik a gyerekeknek

Az evangélikus gyülekezet után a reformátusokat is megajándékozza egy faragott magyar címerrel Horváth „Mákos” Ferenc. Az alkotás az épülő Kiscsillag Református Óvodát fogja díszíteni.

A labdarúgás és a pecázás mellett már régóta űzi a faragást is a kiskanizsai cukrász, fagyizótulajdonos, így ez az alkotótevékenység is igazi szenvedélyévé vált. A virágokkal díszített címer pár nap múlva elkészül. Horváth „Mákos” Ferenc nemrégiben ígéretet tett arra, hogy az evangélikus, a református és a katolikus gyülekezet számára is készít egy faragványt.

– Tavaly faragtam az evangélikus templomnak. S nemrégiben mentem felfelé a Rozgonyi-iskolánál, s megláttam, hogy milyen szépen áll már az óvoda. Akkor jött az ötlet, hogy most kéne nekik is faragni. Úgy gondoltam, hogy a kisgyerekeknek és az utókornak is fontos lehet egy magyar címer, biztos, hogy meg fog maradni. S így kezdtem el készíteni a címert. S majd szeretettel fogom átadni a református atyának, Hella Ferencnek – mondta Horváth „Mákos” Ferenc.

M-B.Gy.

(Borítókép és fotó: Horváth Zoltán)