Szegényebb lett nélkülük Nagykanizsa – Elhunyt Senkó József és dr. Dobó László

facebook megosztás

Járvány bénította világunkban lassan járt a szomorú hír, a közelmúltban ismét elvesztettünk két nagyszerű embert, akik életük során többször is bizonyították, hogy érdemes nemcsak saját, személyes dolgainkkal, hanem a szűkebb és tágabb környezetünk közösségi feladatainak felvállalásával is foglalkozni. Senkó József kovácsmester és dr. Dobó László pedagógus példát mutattak emberségükkel, szakmai felkészültségükkel az utókornak – írja facebook oldalán Cserti Tibor, a Nagykanizsai Városvédő Egyesület elnöke.

Senkó József kovácsmester kiváló kézügyességét bizonyítva olyan történeti értéket hagyott ránk, mellyel naponta találkozhatunk városunk központjában. Szívügyének tekintette - többekkel közösen - a Vasember-ház felújítása során az épület emblematikus névadójának, a közbeszédben vasemberként említett cégér korhű rekonstrukcióját és visszahelyezését a helytörténetileg védett épületre. Keze munkájának nyomai még számtalan más helyen is megtalálhatók.

 Dr. Dobó László nyugalmazott pedagógus a Nagykanizsai Városvédő Egyesület alapító tagja volt. Gazdag életútja során, bárhová vetette az élet mindig bizonyította, a jövő sorsa az ifjúság kezében van és a történelmi múlt ismerete a jövő záloga. Ehhez a munkához számtalan helytörténeti kutatással, cikkel és kiadvánnyal járult hozzá.(A Nagykanizsai Kereskedelmi Iskola története, Péterfy Sándor életútja és pedagógiai hitvallása) Szívügyének tekintette a nagykanizsai színház-történet kutatását és alapítója, vezetője volt a városi diákszínpadnak.

Mindketten kiváló sportolók is voltak, akikre - közéleti tevékenységükön túl - e téren is méltán büszkék lehetünk. Most örökre távoztak közülünk, de közösségi hagyatékaik, munkáik itt maradnak velünk a gazdag emlékképekkel együtt. Nyugodjanak békében, legyen számukra könnyű a föld – búcsúzik tőlük bejegyzésében Cserti Tibor.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.