Vízválasztó következhet Kanizsán

facebook megosztás

A Dunántúli Vízilabda Bajnokság Gyermek III korosztályos bajnokságának C csoportjában a Kanizsa VSE ifjú pólósai máris folytatták bajnoki szezonjukat és a legutóbbi fordulóban Dunaújvárosba látogattak.

A Molnár Damján és Simonka Ferenc edzette ifjú nagykanizsai vízilabdázók a DVB alapszakaszának eddigi meccsein sem szerepeltek rosszul, hiszen a korábbi három fordulóban a kezdeti nehézségek után csak győzelmeket arattak. A balatonfűzfői első körben a Tatabánya VSE-től 10-6-ra, míg a Balaton VK-tól 8-5-re kaptak ki. Onnantól viszont következett a „győztes” szakasz, hiszen Tatabányán a Dunaújvárosi FVE kötelékébe tartozó lányokat 6-5-re, míg a DFVE-s fiúkat 9-4-gyel múlták felül. A harmadik fordulót – még december elején – Nagykanizsán rendezték és a KVSE 13-12-vel vágott vissza a TVSE-nek, a DFVE lány szekcióját pedig ismét felülmúlták, akkor 7-5-re.

Így érkeztek el a múlt hétvégi dunaújvárosi körig a nagykanizsai fiatalok, melynek keretében szintén két találkozó állt előttük.

KVSE – Balaton VK 11-8 (0-0, 4-3, 5-2, 2-3)

A KVSE a Bende Á. (kapus), Kurucz L. 5, Sneff Cs., Zámbó M. 6, Veit M., Kutfej M., Mátyás N., N. Horváth Zs., Bakon Á., Marton B., Pávlicz G., Dömötör B., Szabó S. kerettel állt fel és a play-off-ba való bekerülés, egyben a felsőházba való jutás volt a cél. A csoport 3. helyezettjeként ugrottak vízbe a kanizsaiak az első Balatonfűzfő ellen. A korábbi mérkőzésekből tanulva és kielemezve azokat sikerült akaratukat érvényesíteni a meccsen és az ellenfél két meghatározó játékosát ki tudták kapcsolni a jó védekezésnek és a sok labdaszerzésnek köszönhetően. Az első negyedben ugyan sok helyzetet kihagytak, ami nem bosszulta meg magát. Mindenki fegyelmezetten, a taktikai utasításokat betartva, csapatként pólózott, így győzött is a Kanizsa az erős ellenféllel szemben. A góljaikat ugyan csupán két játékos szerezte, de őket a többiek remek passzokkal és a védekezésből támadásba való gyors fordítással segítették elő.  

KVSE – DFVE Fiú 17-3 (6-2, 6-0, 3-0, 2-1)

KVSE: Bende Á. - Kurucz L. 4, Sneff Cs. 1, Zámbó M. 6, Veit M. 3, Kutfej M., Mátyás N., N. Horváth Zs. 2, Bakon Á., Marton B. 1, Pávlicz G., Dömötör B., Szabó S. Edző: Molnár Damján.

Ezen a mérkőzésen kötelező volt megszerezni a győzelmet és az első negyedben még úgy látszott, hogy szorosabb meccsre készülhetnek a dél-zalaiak. Utána lefordulásokkal és mezőnyben szerzett labdákkal már el tudtak lépni az ellenlábastól és magabiztos előnnyel zárták az első félidőt. A meccs második felében sok cserével és sok fiatalabb játékossal is tudták növelni előnyünket. Az egész találkozón dominálva, jó játékkal hozták a kötelezőt, így a forduló után pontegyenlőséggel, az első helyezett Tatabánya mögött a második helyen zárta a KVSE az alapszakaszt. A felsőházi rájátszás sorsa a most szombati play off-ban dől el, melyet éppen Nagykanizsán rendezhetnek meg 11 órától.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.