Zala megyében is zajlik az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása

facebook megosztás

Az oltási tervnek megfelelően a hétvégén országszerte folytatódik a koronavírus elleni védőoltás beadása az idősotthonokban. A vakcinát a megyében ezúttal a zalaegerszegi Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény Nefelejcs, Levendula és Búzavirág Idősek Otthona azon lakói és dolgozói kaphatják meg, akik ezt előzetesen kérték.

Az idősotthonok védőoltásának megkezdése az Operatív Törzs szerint azért döntő jelentőségű, mert a járvány tavaszi hulláma bebizonyította, hogy a nagylétszámú bentlakásos intézmények könnyen gócponttá válhatnak, melyek közül az idősotthonok lakói életkoruk és egészségi állapotuk miatt is a legveszélyeztetettebb csoporthoz tartoznak. A vírus elleni harc leghatékonyabb fegyvere a védőoltás, ezért kiemelten fontos, hogy az oltásra jogosult érintettek minél nagyobb számban éljenek a vakcina nyújtotta védelem lehetőségével.

Az idősotthonokban ezen a hétvégén alkalmazzák először a Moderna vakcinát, a védőoltások bevezetett protokoll szerinti beadását a megyében a Zala Megyei Szent Rafael Kórház oltócsapatai végzik.

A zalai idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása január 9-én indult, melynek keretében a Kanizsai Dorottya Kórház csapata a letenyei székhelyű Kolping Idősek Ápoló-Gondozó Otthonában végezte el a vakcinák beadását.

Zala Megyei Kormányhivatal

(Borítókép: mermaid.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.