A kanizsai kórház is részt vesz a lakosság oltásában

facebook megosztás

A Kanizsai Dorottya Kórház nem lett kijelölt országos oltópont, a kórháznak azonban, mint nagy egészségügyi ellátó intézménynek, részt kell vennie a dolgozók és a lakosság oltásában – nyilatkozta Brünner Szilveszter főigazgató. Ezen a héten négyféle vakcinával, köztük a kínai oltóanyaggal is oltanak Zala megyében, összesen mintegy 11500 fő kaphat ezáltal védettséget térségünkben.

Brünner Szilveszter kiemelte: komoly kampányt folytattak a kanizsai kórházi dolgozók körében, amelynek eredményeként már több mint 70 százalékuk megkapta az oltást. Az intézményben egyébként mintegy 200 dolgozó már átesett a fertőzésen. A főigazgató elmondta: a kanizsai létesítmény a Zala Megyei Szent Rafael Kórház oltópontjától kapja a vakcinákat, az oltási tervnek megfelelően. Az időskorúak oltása mellett a kórház dolgozói végezték a szociális és pszichiátriai intézmények lakóinak oltását Nagykanizsán és a kórház ellátási területéhez tartozó otthonokban. A Pfizer-vakcinát pedig - a háziorvosok kijelölése alapján - a 60 év felettiek ezen a héten is a kórházi oltópontokon kaphatták meg.

– Múlt héten mintegy 1100 oltást végzett el a nagykanizsai kórház dolgozói gárdája, ezen a héten pedig 800 oltást fogunk beadni a kórházban. Természetesen várjuk azt az időszakot, amikor a tömeges oltások elindulhatnak. Reményeink szerint ez minél előbb meg fog történni, hiszen úgy halljuk, hogy nagy mennyiségű oltóanyag érkezhet az országba. Az oltási tervnek megfelelően a nagykanizsai kórház is kialakította oltóhelyeit. Összesen 12 oltóhely van kórházon belül, ahol folyamatosan reggeltől estig tudjuk oltani a lakosságot – nyilatkozta Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója-főorvosa.

K.V.A.

(Borítókép és fotó: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.