A szorgalom és tehetség eredménye

facebook megosztás

Egy arany és egy bronz oklevelet szereztek a Farkas Ferenc-zeneiskola növendékei a Sistrum Zenei Versenyen. A Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola által rendezett megmérettetésen Szente András a szaxofonosok között érdemelte ki a legjobbaknak járó elismerést, míg Proszenyák Bálint a klarinétversenyben bizonyított.

Alig több mint egy éve kezdett zenélni Szente András. Tavaly már egy zalaszentgróti versenyen is bizonyított a Farkas Ferenc-zeneiskola növendéke, aki az utóbbi hetekben kifejezetten a Vas megyei megmérettetésre készült, aminek meg is lett az eredménye, hiszen kiválóan teljesített a regionális versenyen.  

Igazából nagyon örültem, hogy arany minősítést kaptam ezen a versenyen. Mondták is nekem, hogy ez nagy dolog, s ezt én is így gondolom – mondta Szente András, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola diákja.

Szente Andrást és Proszenyák Bálintot is Vámos Béla készítette fel. A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola tanára András sikerével kapcsolatban elmondta: a fiatal diák nem csak tehetséges, de kiemelkedően szorgalmas is. 

– Jó lenne azt mondani, hogy minden évben van ilyen, de sajnos azt kell mondjam, hogy ritkán adódik ilyen tehetségű tanuló. Andris nagyon lelkiismeretes, szorgalmas, s mindez kiváló adottságokkal társul, tehát nagyon tehetséges is. Így igazán szerencsés csillagzat alatt vagyunk, hiszen tényleg nagyon ügyes – mesélte Vámos Béla, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola tanára.

Andris zenei fejlődését az is segítheti, hogy a Kodály Program részeként tegnap egy új szaxofont kapott.

M-B.Gy.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.