Adománygyűjtés indult a 17 hónapos SMA-ban szenvedő Noelnek

facebook megosztás

A kanizsaiak is segíthetnek az SMA-val küzdő Noelnek és családjának. A Vas megyei kisfiú most 17 hónapos és kétéves koráig kellene megkapnia a szükséges génterápiás kezelést, ami esélyt adhat neki arra, hogy ne kerekesszékhez kötve kelljen leélnie az életét. A segítőknek 700 millió forintot kellene összegyűjteniük közadakozásból. Nemrégiben egyébként az RTL Híradó számolt be arról, hogy a magyar egészségbiztosító és a gyógyszergyártó cég tárgyal arról, hogy a készítményre - egyedi méltányossággal - itthon is járjon állami támogatás.

A szintén gerincvelői izomsorvadással küzdő Zsomborról korábban már mi is hírt adtunk, az ő megsegítésére két héttel ezelőtt összejött a teljes összeg. Wigand Csilla önkéntes elmondta: amint a kis Zsombinak összegyűlt a pénz, máris megkereste őt egy szombathelyi család, akiknek a fia ugyanebben a betegségben szenved. A segítők országszerte rögtön összefogtak és a városokban hagyott plüssökön keresztül próbálják Noelre is felhívni az emberek figyelmét. Az SMA beteg kisgyerek segítésére egy Plüssökkel Noel-ért elnevezésű Facebook-csoportot is létrehoztak a szervezők, ahol minden információt megtalálnak azok, akik támogatnák a kezelését.

– Ha közadakozásból újra összegyűlne számára is, ez az összeg, akkor száz százalék esélye lenne arra, hogy nem kerekesszékhez kötve kellene leélnie az életét. Szombathely mellett lakik a kisfiú, Pusztacsó községben. A szüleik legnagyobb álma válna valóra, ha a 17 hónapos kisfiuknak nyolc hónapon belül összegyűlne közadakozásból ez az összeg. Sajnos a TB nem támogatja teljes mértékben a génterápiás kezelést. Úgyhogy nincs idő erre a várakozásra – mondta el Wigand Csilla önkéntes.

Aki segítene szeretne Noelnek, erre a számlaszámra küldheti el neki a támogatást: 11747006-27260104

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.