Helyreállt a rend a letenyei orvosi ellátásban

facebook megosztás

Ígéretének megfelelően részletes tájékoztatást adott a letenyei II. számú háziorvosi rendelő körüli problémákról a település polgármestere. Mint ismert, a múlt héten a rendelő asszisztensei beadták felmondásukat, így bizonytalanná vált az ellátás. A helyzetet hamar és sikeresen elrendezték:a részletekről ma számolt be Farkas Szilárd, a határ menti város polgármestere.

Letenyén nagy port kavart az ügy, a probléma egy héttel ezelőtt, az asszisztensek felmondásakor robbant ki, akik az indoklásban a kialakult munkahelyi légkörrel indokolták döntésüket. A felmondást a település vezetése nem fogadta el, és folyamatosan - Farkas Szilárd elmondása szerint - minden résztvevőt bevonva igyekeztek megoldást találni a kialakult helyzetre.

– Közös megegyezéssel az illetékes orvos munkaviszonya megszüntetésre került. Valóban elég nagy felháborodás volt a közösségi oldalakon, illetve jó néhány telefont kaptam, én és az önkormányzat is. Szóbeszéd volt nyilván az utcán is az, hogy valójában mi történhetett, hiszen sokan nem értették, mi állhatott a háttérben. Nyilván nekünk fontos volt, hogy megtartsuk az asszisztenseket. A rend helyreállt – mondta el Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

Murarátka szintén a II-es számú letenyei körzethez tartozik, s mint azt a község vezetője elmondta: többen vannak akik nem Letenyén, hanem egy szomszédos településen veszik igénybe a háziorvosi ellátást. A kialakult helyzet természetesen érintette a falu lakosságát is.

– A háziorvos hetente egy alkalommal jár Murarátkára, szerdai napokon, viszont a veszélyhelyzetre tekintettel az orvosi rendelőnk egyelőre bezárásra került – az esetek többségében, pláne, ha sürgős, a letenyei rendelőbe járnak a betegeink. Természetesen most egy telefonos egyeztetés után. Úgy gondolom, a településen már megnyugodtak az emberek, úgy érzik, valamilyen szinten a rend helyreállt – fogalmazott Gyergyák Zoltán, Murarátka polgármestere.

Februárban egy, márciusban pedig két helyettes látja el a letenyei II-es számú felnőtt háziorvosi rendelőben a feladatokat. A városvezetés célja az, hogy hosszútávú, állandóan praktizáló orvost találjanak a szóban forgó rendelőbe.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.