Hiányoznak az edzőtermek a kanizsaiaknak

facebook megosztás

A személyi edzők és a vendégek is egyre nehezebben viselik a konditermek zárvatartását. A tavaszias idő némileg megkönnyíti a mozogni vágyók helyzetét, de a megkérdezett szakemberek szerint a természet nem tudja pótolni az edzőtermeket.

A fitneszstúdiók már csaknem négy hónapja nem fogadhatnak vendégeket. A kormány még a téli időszak elején zárta be a termeket. Szabó-Thomka Hanna személyi edző azt tapasztalta, hogy akkor többen is elvesztették a motivációjukat.

– Ősszel ugye újra zárva maradtak a termek és én ott vettem észre, hogy alábbhagyott az emberek lelkesedése. A legtöbb ember azért jár személyi edzőhöz, hogy motivációt kapjon. Ha az a személyi edző nem áll ott mellette, hanem csal elküldi a gyakorlatsort, akkor nincs az a motiváció, ami ilyen hosszútávon fenn tud maradni. Nekem az a tapasztalatom, hogy kicsit alábbhagyott a lelkesedés az emberekben – nyilatkozta Szabó-Thomka Hanna testnevelő tanár, személyi edző.

Dávid Péter személyi edző szerint nagyon megnehezíti a munkájukat, hogy nem használhatják az edzőtermeket.

– Nem csak a közösség miatt jobb a terembe lemenni, hanem az eszközök miatt is. Itt a nyílt terepen csak saját testsúlyos eszközök vannak és így hátrányba szorulunk. Van olyan, aki nem tudja a saját testsúlyával elvégezni azokat a gyakorlatokat, amiket kellene, akkor a gépes eszközök ezeket meg tudják könnyíteni – mondta el Dávid Péter személyi edző.

Nagy volt a lelkesedése Pozsár Istvánnak, amikor október elején belevágott a konditermes edzésekbe. A zárást követő hónapokat a hideg idő miatt kihagyta, de most újult lelkesedéssel folytatja a munkát.

– Nagyon rossz volt, hogy nem tudtam jönni edzeni. Pont, amikor elkezdtük a munkát, egy hónap múlva bezárt a terem. Nem lehetett menni edzeni, csak a diétát tudtam tartani, az étkezésekre odafigyeltem, de nagyon rossz volt, hogy akkor, amikor a leginkább jöttem volna, akkor abba kellett hagyni az edzést – mesélte Pozsár István.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ma jelentette be, hogy a kormány a korlátozó intézkedéseket március 15-ig meghosszabbította. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a jó időt kihasználva, próbáljunk meg élni a kinti terepek adta mozgási lehetőségekkel.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.