Idén is meghirdette online alkotó versenyét a Farkas Ferenc-zeneiskola

facebook megosztás

Idén is meghirdette online alkotó versenyét a Farkas Ferenc-zeneiskola. A kis zeneszerző névre keresztelt megmérettetést tavaly tartotta meg először az intézmény. A szervezők kis dallamokat vagy akár komolyabb zeneműveket várnak, műfaji megkötések nélkül, április 15-ig.

Négy cím közül választhatják ki a számukra legszimpatikusabbat a jelentkezők, akiknek a megadott mondatokhoz illő zenét kell komponálniuk, majd elküldeniük a Farkas Ferenc-zeneiskola e-mail-címére. A zsűri három korcsoport számára írta ki a zenei megmérettetést, amelyre nem csak művészeti iskolások jelentkezhetnek.

– Tavaly rendeztük meg először ezt „A kis zeneszerző” című versenyt, abból kiindulva, hogy akkor állt be a csend, s a nihil, s úgy gondoltuk, jó lenne, ha valami történne. A gyerekek otthon vannak, és rettentő kreatívak. Akkor három művészeti ágban szerveztük meg, zeneművészet, táncművészet és képzőművészet. Az idei évben csak zeneművészetben írtuk ki, de már gondolunk a jövőre, amikor ismét megrendezzük minden művészeti ágban. Nagyon érdekes kis produkciók jöttek tavaly. Ezeket mi összevágtuk, képeket raktunk alá, és felraktuk az iskola Youtube-csatornájára, tehát meg is lehet őket majd hallgatni a későbbiekben – mondta el Baráth Adrien, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

M-B.Gy.

(Borítókép: KanizsaTV/Archív)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.