Klubrekordnak számító összeget fizetett Hanusz Egonért a Stuttgart

Klubrekordnak számító összeget fizetett Hanusz Egonért a Stuttgart. A Csurgói KK saját nevelésű játékosa 2 + 1 éves szerződést kötött a Bundesligában szereplő gárdával. Érdekesség, hogy az egyiptomi vb-n a válogatottban is szerepet kapó irányító új klubjában az egykor szintén Csurgón szereplő Faluvégi Rudolfot váltja.

Sokat gondolkodott a döntésen a válogatott kézilabdázó, aki azonban elmondta: úgy érzi a további fejlődése érdekében eljött az idő a váltásra. Francia csapatok is keresték az irányítót, de végül a világ legerősebb bajnokságában szereplő Stuttgart lett a befutó. A döntés egyik oka a német bajnokság nívója volt, hiszen Hanusz Egon szerint a legfelső ligában szereplő 20 együttes mindegyike rendre ki-ki mérkőzéseket vív egymással, ez pedig garancia lehet arra, hogy még jobb játékossá váljon.

Őszinte leszek, az elején megfordult a fejemben, hogy visszautasítom az ajánlatot. De felhívott az edző, Rui Sáncheznek hívják, most a Barcelona B-nél edző, de jövőre ott lesz a Stuttgartnál, és annyira szimpatikus volt, s olyan jó dolgokat mondott, hogy ott eldöntöttem: szeretnék menni. A spanyol szisztémát fogja alkalmazni, nekem pedig ez előny lesz, hiszen a válogatottban is ezt használjuk, s így benne leszek ebben a szisztémában. Bízok abban, hogy még tovább tudok ebben fejlődni – nyilatkozta Hanusz Egon, a Csurgói KK  játékosa.

M-B.Gy.

(Képek: Kanizsa TV)