Legfrissebb heti rovatunk: a Nélküled, avagy amiből mi kimaradtunk

facebook megosztás

Az elmúlt időszakban már bevett gyakorlattá vált a polgármesteri kabinet részéről, hogy nem hívja meg az általuk szervezett sajtóeseményekre a Médiaház stábját. Így ezentúl minden pénteken összegyűjtjük azokat a híreket, amelyekről vagy nem tájékoztattak minket vagy azt a választ kaptuk, hogy összeállításunkhoz – interjúk készítése helyett – informálódjunk a Facebookról.

Hétfőn a közösségi oldalán jelentette Balogh László polgármester, hogy változtat a maszkviselési szabályokon. Az új rendelet szerint az alábbi helyeken kötelező a maszkviselés: kórházi és egészségügyi intézmények, buszmegállók, vasútállomás, piacok, vásárterek, bevásárlóközpontok parkolói, bölcsődék, óvodák és iskolák közterületre nyíló bejáratától számított 10 méteren belül, valamint belső tereken, például boltokban.

Szintén hétfői poszt szól egy elméletileg sajtónyilvános megbeszélésről, amin részt vett az Országos Horvát Önkormányzat elnöke. Gugán János. Ezen szó volt a Murakeresztúr és a Mura folyó túloldalán, Horvátországban fekvő Kotoriba közötti közúti-, illetve gyalogos híd tervéről.

Ugyancsak hétfőn írta ki a városvezető az aznapi Covid-tájékoztatójában, hogy a koronavírus megjelenése miatt a szakhatóságok a Hétszínvirág Tagóvoda mind a négy csoportjában február 15-19-ig rendkívüli szünetet, valamint két csoportra és a nevelési intézmény öt munkatársára hatósági karantént rendeltek el.

A szerdai beszámolóból pedig az derült ki, hogy a Hétszínvirág után a Rozgonyi Tagóvodában is rendkívüli szünetet rendeltek el, egy csoport hatósági karanténba került.

Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője pedig a Magyar Hírlap mellett a megyei napilapnak adott nagyinterjút a kistelepülési boltok számára kiírt támogatásról. Kifejtette: ez a lehetőség történelmi esélyt ad a megújulásra és a modernizációra.

M-B.Gy.

(Borítókép: Balogh László/facebook.com)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.