Lezárultak a megyében a nagyvadterelő vadászatok

facebook megosztás

Szinte az egész megyében befejeződtek a nagyvadterelő vadászatok. Akadt olyan vadásztársaság Nagykanizsa környékén, amely kimagasló eredménnyel zárta ezt a szezont.

Számos bizonytalansági tényező nehezítette a vadászok dolgát, a társaságok nem tudták pontosan, hogyan lehetséges a vendégek fogadása, és mely vendégkörök érkezhetnek meg, valamint a szervezés is kérdőjeles volt a koronavírus-járvány miatt. Mindezek ellenére az Erdészeti Dolgozók Vadásztársasága szép eredménnyel zárta az elmúlt időszakot.

– Az első és legfontosabb, amit a hatóság is már nyíltan kimond: a nagyvadállomány kicsit túlszaporodott, és ebben is kiemelkedő a disznó létszám növekedése. Az idei év az országban az afrikai sertéspestis és annak kezelési akciótervéről szólt. Ami azt is jelentette, hogy megemelték a vadásztársaságok, a vadgazdálkodó felé az éves terv lelövési, teljesítési számokat. Megpróbáltuk ezeket a tervteljesítéseket szem előtt tartani, így a nagyvadvadászatokra is még nagyobb hangsúlyt fektettünk az etetésekkel, a vadászatok előkészítésével, a nagyobb teríték elérése érdekében. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen jól alakultak az elért eredményeink, illetve van még egy tényező, az a szerencse, illetve a szerencse mellett az időjárás – mondta el Góber Zoltán, az Erdészeti Dolgozók Vadásztársaságának elnöke.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.