Rozsdamarta gázcső szivárgott Letenyén, 13 lakóházat kellett kiüríteni

facebook megosztás

Csütörtökön délután egy letenyei lakóház gáz bekötővezetékénél kezdett el szivárogni a földgáz, amelyet nem lehetett elzárni, ugyanis a meghibásodás a mérőórát megelőző elzáró-szerelvény előtti vezetékszakaszt érintette.

A gázszivárgásos eseteink többségénél jellemzően földmunkagép vagy kaszálógép üzemeltetése során emberi gondatlanság okozza a vezetéksérülést, ám ezúttal nem ez történt.

Letenyén egy Petőfi utcai lakóház bekötővezetéke kezdett el szivárogni csütörtökön a kora délutáni órákban. Elsőként a helyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói érkeztek ki, akik megállapították, hogy a fémvezeték erősen korrodált. Azonnal megkezdték a helyszín vízsugárral történő biztosítását, valamint csökkentették a gáz kiáramlásának intenzitását. A tűzoltók rendőri közreműködéssel intézkedtek a terület kiürítéséről, amely tizenhárom lakóházat és körülbelül húsz embert érintett. A munkálatokba bekapcsolódtak a nagykanizsai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók is. Az elektromos szolgáltató szakemberei a robbanásveszély kiküszöbölése érdekében leválasztották a hálózatról a környező elektromos vezetékeket, majd a gázszolgáltató munkatársai megkezdték a hibás vezetékszakasz cseréjét.

A földmunkagép igénybevételével, tűzoltói biztosítással járó munkálatok várhatóan órákat is igénybe vehetnek, melynek időtartama alatt mintegy 270 fogyasztó ideiglenes kiesett a szolgáltatásból. Az áramot nem sokkal 17 óra előtt a szolgáltató visszakapcsolta, s hamarosan a gázszolgáltatás is visszaállt – számolt be a katasztrófavédelmi szervezet a honlapján.

(Borítókép és fotó: Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy/Zala MKI)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.