Vasárnaptól ismét élesben

facebook megosztás

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjában vasárnap 14 órától az FC Nagykanizsa is megkezdi tavaszi idényét, a kanizsaiak a Puskás Akadémia FC II legénységét fogadják zárt kapuk mellett az Olajbányász-stadionban.

Nyugaton a hetedik helyen álló FCN eddig 21 mérkőzésén 35 pontot gyűjtött és Koller Zoltán vezetőedző szavaiból kiderülhetett, a folyamatot nem is szeretnék megszakítani.

- Tulajdonképpen igazából nagy leállásról nem is beszélhettünk a téli holtidény esetében, hiszen január elején már edzettünk is – fogalmazott a nagykanizsai szakvezető. - Nem is nagyon tudtak tehát a srácok kiesni a ritmusból, ráadásul az ősszel is folyamatossá vált a fejlődési tendenciánk, tudtunk tehát mire alapozni. Két-három hét volt az igazi fizikális nekifeszülés és azt követően is zavartalan volt a munkánk. Talán annyi hiányérzetünk akadhat, hogy szinte végig műfüvön dolgozhattunk csupán.


Koller Zoltán csapatával az az NB III-as őszi idényt Nagyatádon győzelemmel kezdte és a kanizsaiak reményei szerint a tavaszit is hasonló módon indíthatják

Fotó: Polgár László

Persze, így sem volt azért rövid a december eleje óta eltelt időszak, a labdarúgók minden bizonnyal várják is már, hogy a tesztmérkőzések után újra tétmeccseket vívhassanak.

- Hat és fél, hét hetes időszak után járunk és a csapat hozzáállásával végig elégedett lehettem – folytatta Koller. - A legfontosabb talán az volt, hogy a keret valamennyi tagját próbáltuk tűzben tartani azzal, ahogy, amilyen módon vívtuk a felkészülési találkozókat. Igyekeztünk mindenkit játszatni, hiszen a sérülések, eltiltások alkalmával bármikor kerülhetünk olyan szituációba a bajnokságban, hogy bárki bevetése elengedhetetlenné válhat. Mint már említettem, folyamatban gondolkodunk, így az őszi fejlődés és a téli felkészülés feljogosíthat minket arra, hogy bizakodva tekintsünk a tavasz, így a Puskás II elleni találkozónk elé is. A felcsútiak esetében is igaz persze, hogy erősítettek – hiszen a második számú legénységek is kieshetnek -, ráadásul nem lehet tudni, miként mozgatják a kereteik között a labdarúgókat, de mi is szeretnénk megmutatni, hogy jó csapat vagyunk.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.