Vereséget szenvedett a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata

facebook megosztás

Kikapott a bennmaradás szempontjából sorsdöntő találkozón a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata. A sereghajtó dél-zalai gárda vasárnap délután a mérkőzés előtt a tabella utolsó előtti helyén álló Balatonboglárt fogadta. A meccsen végig vezettek a vendégek, a végeredmény 23-28 lett.

Nem kezdte jól a meccset a Tungsram, az első félidőben végig dominálni tudott a Balaton-parti együttes, így négygólos vendég előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok. A második játékrész elején váltani tudott a kanizsai gárda, többször felzárkózott kétgólos hátrányra, de az egyenlítés nem sikerült. Több hetes is kimaradt, valamint a kanizsai szélsőknek sem ment, ezt pedig jól használta ki a Balatonboglár.

– A mérkőzésen a játékaink alapvetően jól ültek, viszont a helyzetkihasználásunk az egyenesen tragikus volt. Szélről ha 20 ziccert nem hibáztunk, akkor egyet sem. Így nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Nagyon beszorították a játékunkat. Érezték ők is, hogy a szélsőink bizonytalanok, így mondhatom azt is, hogy feladták őket. S így a belsőposztos játékosainknak nagyon nehéz dolga volt – nyilatkozta Baranyai Zsolt, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője.

A hazai csapat legjobbja ezúttal Szabó Eszter volt. A kanizsai átlövő szerint még nem lehet leírni a dél-zalai csapatot, hiszen sok van még a szezonból, és több együttes ellen is képes lehet a bravúrra a Tungsram.

– Akárhány meccset játszottunk, mindig ki-ki meccs volt, és sosem aláztak le minket. Mindig küzdöttünk, ez ezután is így lesz. Küzdeni fogunk a végsőkig, és mindent megteszünk azért, hogy bent tudjunk maradni a bajnokságban – mesélte Szabó Eszter, a Tungsram SE Nagykanizsa játékosa.

A kanizsai lányok következő fordulóban Nemesvámosra utaznak. A férfi csapat 28-30-ra nyert a hétvégén a Hőgyészi SC ellen. A győzelemnek ugyanakkor komoly ára volt, hiszen Péter Barnabás, a Tungsram legeredményesebb játékosa nagyon súlyos sérülést szenvedett. Terveink szerint a fiúk pénteki, Siklós elleni bajnokiját élőben közvetítjük a Tungsram-csarnokból.

M-B.Gy.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.