A családi házas övezeteknél csúszhat a fűnyírási rend

A jelenlegi vírushelyzet miatt, elsősorban a családi házas övezetekben, előfordulhat, hogy a megszokottnál ritkábban nyírja le a füvet a Netta Pannonia Kft. A szolgáltató azt kéri a lakosságtól, hogy a közvetlen környezetük rendjének, tisztaságának megtartása érdekében, az ingatlanjuk határától számított öt méteren belül, ahogy arról rendelet is szól, végezzék el a kaszálási és fűnyírási munkákat.

Két kanizsai határozat is előírja a lakók kötelezettségét – a zöldfelületek fenntartásáról szóló, illetve a környezetvédelmi rendelet taglalja a feladatokat. Ezek értelmében a telekhatártól számított 5 méteren belül az ingatlan tulajdonosának felelőssége a zöldfelület karbantartása. Csendes Tamás, a Netta Pannonia Kft. közterületgondozási vezetője úgy fogalmazott: az elmúlt években átvállalták, elvégezték a feladatot, de a jelenlegi helyzetben nem tudják garantálni, hogy a megszokott fűnyírási rendet és gyakoriságot be tudják tartani.

– Szeretnénk tájékoztatni a nagykanizsai lakosságot, hogy a Covid19 okozta vírusjárvány következtében kialakult gazdasági és egészségügyi helyzet miatt a Netta Pannonia által gondozott zöldterületeken – itt elsősorban a családi házas övezetek érintettek – az eddigi gyakorlattól eltérően a fűnyírási gyakoriságban nagyobb időrendi eltolódások fordulhatnak elő. Ezért tisztelettel kérjük a lakosságot, a cégeket, intézményeket, hogy a saját közvetlen környezetük rendjének tisztaságának megteremtése és megtartása érdekében, ebben a nehéz és kiszámíthatatlan helyzetben segítsék a munkánkat annyival, hogy az ingatlan határától számított 5 méteren belül elvégzik a kaszálási és fűnyírási feladatokat. Ezzel eleget téve két kanizsai rendeletnek is – nyilatkozta Csendes Tamás, a Netta Pannonia Kft. közterületgondozási vezetője.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)