A világbajnoki részvétel a fő célja Benkő Lászlónak

facebook megosztás

A világbajnoki részvétel a fő célja Benkő Lászlónak. A tavaly év végén kanizsai színekben felnőtt magyar bajnoki címet szerző ökölvívó két hete hivatalosan is klubbot váltott, immáron az Újpest igazoltja. A vírushelyzet miatt azonban egyelőre itthon készül a tehetséges bokszoló.

A novemberi világbajnokságon is bemutatná kombinációit a kétszeres magyar bajnok Benkő László. Az országos bajnokságon nyújtott teljesítményének köszönhetően a somogyi származású sportoló abban bízott, hogy az olimpiai részvétel kiharcolására is lehet esélye, ez azonban úgy tűnik nem valósul meg. Ellenben a vb-n kijöhet a lépés Benkőnek, aki a jelenlegi tervek szerint március 22-én csatlakozik új együtteséhez.

– Valamilyen szinten nálam az olimpia is játszott, csak közben a világkvalifikációra már elküldték a nevezéseket, ezért úgy néz ki, hogy attól már elestem. Novemberben lesz a világbajnokság, nagyon bízom benne, hogy a koronavírus-helyzet, s az ezzel járó negatívumok kizáródnak, s erre készülök, ezt jelöltem ki távolabbi célként magam előtt – mondta el Benkő László, az Újpesti Torna Egylet ökölvívója.

A vírushelyzet alaposan átalakította Laci felkészülését, hiszen bezárták azt a fővárosi kollégiumot is, ahol biztosították volna neki a szállását. A sokasodó nehézségek leküzdésében egyre többen támogatják a magyar bajnok bokszolót.

– Egymást felkaroltuk. Az élet teljesen más területein tevékenykedünk, de a küzdés, és a „kőkemény boksz” működik mindkettőnk részéről. Kitalálta a Laci azt, hogy dolgozzunk együtt, mi különböző dolgokban támogatjuk, ő pedig viszi a jó hírünket szanaszét a világban, amerre versenyzik. Úgy látjuk, hogy ez egy nagyon jó dologként indul, s egy hosszú távú együttműködés lesz – fogalmazott Ozsvárt Gábor, az Ozsvárt Kolbászműhely tulajdonosa.

Az újabb korlátozó intézkedések elrendelése óta nevelőklubjánál tréningezik Benkő. A fiatal ökölvívó egyébként nemrégiben elindította hivatalos sportolói weboldalát, így már ott is követhetik a sportbarátok.

M-B.Gy.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.